Klaipėdos universitetas pagerbė geriausius 2021-ųjų metų studentus – sportininkus

  • Teksto dydis:

Besibaigiant metams Klaipėdos universitete pagerbti geriausi 2021-ųjų metų studentai – sportininkai, įvairaus rango varžybose garsinę ne tik Universiteto, bet ir miesto bei šalies vardą. Padėkota jų treneriams.

„Dėmesys šlovės ir pergalių akimirkomis yra svarbus. Bet dar svarbesnis yra pasitikėjimas ir palaikymas, kai vyksta pasirengimas varžyboms, kai atletų neglosto fortūnos spinduliai. Palaikykime vieni kitus, padrąsinkime, kai pristinga jėgų. Čia esate matomas – toks KU šūkis. Mieli sportininkai, čia, savo Universitete, esate matomi ir mums rūpi kiekvienas Jūsų žingsnis kelyje į pergales“,– Sportininkų pagerbimo vakare sakė KU Kultūros ir sporto skyriaus vedėja Banga Balnaitė – Stonienė. KU sporto lyderius sveikino Klaipėdos miesto mero pavaduotojas Arvydas Cesiulis.

Į 2021-ųjų KU geriausiųjų sportininkų TOP10 pateko 4 lengvosios atletikos ir po 1 dviračių sporto, krepšinio, badmintono, sunkiosios atletikos, irklavimo, imtynių sporto šakų sportininkai.

„Šiemetis KU geriausių sportininkų dešimtukas – įvairiapusis. Į jį pateko  net septynių skirtingų sporto šakų atstovai. O tai rodo, kokia įvairi ir marga yra KU studentų bendruomenė, kokie skirtingi jų interesai ir pasirinkimai. Džiaugiuosi, jog visi jie, kaip žmonės ir kaip sportininkai – kovotojai, auga ir tobulėja po KU stogu, jog galime drauge didžiuotis jų pergalėmis ir pasiekimais“,– sveikindamas studentus – sportininkus pasidžiaugė KU rektorius prof. dr. Artūras Razbadauskas. Jis, beje, vienas iš aktyviausių KU vykstančių sporto varžybų lankytojų ir sirgalių.

Metų sportininko titulas – imtynių atstovui

Geriausiu 2021-ųjų KU sportininku pripažintas imtynininkas Lukas Krasauskas (treneris Sergejus Kasimovas), kuris 2021 m. Pasaulio imtynių čempionate pateko į TOP14, tapo Lietuvos imtynių čempionu, Lietuvos studentų sambo čempionate iškovojo 2-ąją vietą, „Lenkijos taurėje“ užėmė 3 vietą. Geriausiu KU sportininku jis taip pat pripažintas prieš kelias savaites vykusiuose Lietuvos studentų sporto apdovanojimuose.

Kiti geriausiųjų dešimtuko sportininkai: irkluotojas Valdas Venckus (treneris Valdas Varašinkas) Europos iki 23 m. irklavimo čempionate, užėmęs 11 vietą, pelnęs pirmas vietas Karaliaus Vilhelmo kanalo irklavimo regatoje, Lietuvos irklavimo federacijos taurės I etape bei „Bydgoszcz regatta“, antras vietas – Lietuvos studentų irklavimo čempionate bei Tarptautinėje Dangės regatoje. Sunkiaatletis Vincentas Skirka (treneris Vincas Šlevinskis), Lietuvos sunkiosios atletikos čempionate iškovojęs pirmą vietą bei pagerinęs Lietuvos rekordą (145 kg), taip pat pasiekęs aukščiausią įvertinimą Lietuvos studentų sunkiosios atletikos čempionate. Badmintonininkė Vaida Slušnienė - Lietuvos studentų badmintojo čempionato bei „TOP16 Lithuania RSL International“ turnyro laimėtoja. Krepšininkas Nojus Mineikis, pasiekęs LSKL sezono per rungtynes pelnytų taškų rekordą bei pripažintas labiausiai patobulėjusiu 2020/2021 m. sezono NKL lygos žaidėju. Dviračių treko atstovas Svajūnas Jonauskas (treneris Dmitrijus Leopoldas), rodantis puikius rezultatus tarptautinėse varžybose Honkonge, Rusijoje, Šveicarijoje, Prancūzijoje, Belgijoje, Vokietijoje.

Į dešimtuką pateko net keturios lengvaatletės. Gintarė Tirevičiūtė (treneris Andrius Bajoras), atstovavusi Lietuvai šuolio į aukštį rungtyje Europos iki 23 m. lengvosios atletikos čempionate, daugkartinė Lietuvos ir Lietuvos studentų čempionatų nugalėtoja ir prizininkė, tarptautinių varžybų nugalėtoja. Erika Krūminaitė (trenerė Vita Baronienė), tapusi Lietuvos ir Lietuvos studentų čempionatų nugalėtoja bei prizininke daugelyje lengvosios atletikos rungčių – 60 metrų barjeriniame bėgime, 200 ir 400 metrų bėgimo nuotoliuose bei šuolio į tolį rungtyje. Sportinio ėjimo atstovė Monika Vaiciukevičiūtė (treneris Valerijus Murašovas) bei šuolio su kartimi atstovė Akvilė Gedminaitė, pelniusi prizines vietas Lietuvos studentų lengvosios atletikos ir Lietuvos lengvosios atletikos čempionatuose bei tarptautinėse varžybose.

Pagerbtos sėkmingiausios KU komandos

Sportininkų pagerbimo vakare pasveikintos ir apdovanotos sėkmingiausios Klaipėdos universiteto sportininkų komandos: KU vaikinų krepšinio komanda (treneris Mindaugas Stašys), iškovojusi antrą vietą Lietuvos studentų krepšinio lygos 3x3 krepšinio čempionate, bei KU vaikinų futbolo komanda, tapusi Lietuvos studentų futbolo lygos mažojo futbolo 8x8 čempione ir Tarptautiniame turnyre Ukrainoje užėmusi 3 vietą (treneriai Ainis Vilavičius ir Martynas Velyvis).

KU rektorius pasidžiaugė pastaruoju metu stebimu komandinio sporto suaktyvėjimu. „Po „kovidinės“ pauzės matomas ir jaučiamas komandinių sporto šakų atgimimas. Pažiūrėkit, Universitete jau turime vyrų futbolo, merginų tinklinio komandas, geru žaidimu ir rezultatais džiugina krepšininkai. Norėtųsi, kad sportininkai turėtų daugiau galimybių dalyvauti tarptautiniuose turnyruose, kuriuos vis dar riboja išlikę karantino apribojimai, bet galime pasidžiaugti ir naujomis galimybės – šiemet pirmieji sportininkai vyko į EU-CONEXUS rengtus sporto turnyrus, kur sėkmingai atstovavo Universitetui, Klaipėdai ir Lietuvai“,- sakė KU vadovas.

Už KU vardo garsinimą padėkota ir sportiškai KU šokių grupei „Leader Dance“ (vad. Bronė Švitrienė). Beje, šios grupės atliekami numeriai paįvairino ir Sportininkų pagerbimo vakaro programą.

Klaipėdos universiteto vadovai pasižymėjusius sportininkus apdovanojo atminimo dovanomis bei padėkos raštais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bronius

Bronius portretas
Eitu razbadauskas į savo tą pensiją.O susenęs,jetau jetau.Dabar bando išspausti jaunystę,kuri seniai pamojavo.Sako vaikšto kpridoriumi ir perdžia.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių