Klaipėdos ugniagesiai kviečia į atvirų durų dieną

Minint ugniagesių globėjo Šv. Florijono dieną, uostamiesčio ugniagesiai gelbėtojai kviečia klaipėdiečius į atvirų durų dieną Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos padaliniuose: Trilapio g. 12, Šilutės pl. 58 ir Kretainio g. 2.

Kaip įprastai, daugiausia žmonių atvyksta į Trilapio g. Čia, pasak Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos atstovės Aurelijos Maslauskienės, nuo pat ryto vieną atvykusių grupę keičia kita.

„Vos spėjame suktis. Viena grupė keičia kitą, jau dešimtimis. Jau buvo atėjusių iki 50 grupių. Vaikams įdomiausia technika ir įranga, kokios nors interaktyvios veiklos, nori sužinoti, ką ugniagesiai veikia, nes visi dažniausiai galvoja, kad tik gesina gaisrus, bet apie tai, kad atlieka begalę įvairiausių gelbėjimo darbų, nelabai susimąsto. Šiaip visi vaikai labai imlūs. Džiaugiamės, nes viską nori išbandyti. Esame paruošę varžybas, užduotis“, – pasakojo pašnekovė.

Vos spėjame suktis.

Vaikai su ugniagesiais užsiima įvairiomis veiklomis, vieni matuojasi ugniagesio kostiumus, kiti išbando dūmų konteinerius.

„Per lietų sugužėjome į garažą, dabar tęsiame pramogas lauke. Turime pasiruošę automobilį karpymui“, – sakė A. Maslauskienė.

Pernai per atvirų durų dieną ugniagesiai sulaukė apie dviejų tūkst. žmonių, tarp jų – ne tik vaikai, bet ir vienas kitas praeivis, bendruomenės, šeimos.

Šiandien atvykusiųjų laukia dar daug įdomybių iki pat vakaro – renginys truks iki 19 val.

„Daugiausia sulaukiame darželinukų, iš mokyklų jau buvo nemažai. Pavieniai žmonės irgi sustoja, klausia, kas čia vyksta. Kviečiame po darbų šeimas su vaikais, bendruomenes, įstaigas. Yra ką pamatyti“, – kvietė ugniagesių atstovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių