Klaipėdos savivaldybei – solidus apdovanojimas: įvertinta viešojo valdymo kokybė

Klaipėda vienintelė iš didžiųjų Lietuvos miestų dalyvavo Europos Tarybos inicijuotame konkurse, kuriame buvo vertinama viešojo valdymo kokybė. Uostamiesčio savivaldybė atitiko visus reikiamus kriterijus ir pelnė apdovanojimą.

Klaipėdos savivaldybės Strateginio planavimo skyriaus vedėja Indrė Butenienė pasidžiaugė, kad savivaldybė gavo Europos Tarybos apdovanojimą, kuris teikiamas viešojo valdymo institucijoms visose ES šalyse.

Šio konkurso esmė buvo, ar savivaldybė įgyvendina 12 gerojo valdymo principų: atstovavimą, sąžiningą rinkimų organizavimą, reagavimą, veiksmingumą ir efektyvumą, atvirumą ir skaidrumą, teisėtumą, etišką elgesį, kompetencijas ir gebėjimus, inovacijas ir atvirumą pokyčiams, patvarumą ir ilgalaikes orientacijas, stabilų finansų valdymą, žmogaus teisių, kultūrinių įvairovių ir socialinę sanglaudą bei atskaitomybę.

Po metų, jei norėsime šį statusą išlaikyti, turėsime vėl įveikti visus tuos etapus.

"Pagal apdovanojimo taisykles buvo trys etapai, reikėjo atlikti gyventojų apklausą, po to – apklausti tam tikrą skaičių savivaldybės administracijos darbuotojų ir miesto tarybos narių. Tada reikėjo užpildyti klausimyną, tai yra pateikti įrodymus, kaip savivaldybė atitinka 12 gerojo valdymo principų. Tų įrodymų surašėme apie 100 lapų. Mes visus tuos etapus įgyvendinome ir gavome apdovanojimą", – džiaugėsi I. Butenienė.

Klaipėda vienintelė iš didžiųjų šalies miestų dalyvavo šiame konkurse.

Iš 60 Lietuvos savivaldybių jame dalyvavo 35, 14 buvo apdovanotos, tarp jų – ir Klaipėda.

"Šis apdovanojimas skirtas vieneriems metams. Po metų, jei norėsime šį statusą išlaikyti, turėsime vėl įveikti visus tuos etapus. Na, o šiuo metu Klaipėdos savivaldybė atitinka gerojo valdymo principus. Džiaugiamės rezultatu, mėginsime dalyvauti ir kitais metais. Pasimatuosime, ar viskas gerai", – teigė I. Butenienė.

Esą tokie konkursai savivaldybėms padeda įvertinti stipriąsias ir silpnąsias valdymo puses sprendimų priėmimo proceso ir viešųjų paslaugų teikimo srityje, prisideda prie savivaldybės demokratinio valdymo tobulinimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čia rimtai

Čia rimtai portretas
ar kalėdinis pokštas?

nieko naujo

nieko naujo portretas
Tarybų Sąjungos laikus pakeitė Europos Taryba, o kurmiai darbuojasi tie patys, jie visais laikais randa sau apdovanojimų prie bet kurios santvarkos pralenda į šiltesnes vietas ir kabina makaronus kraunant sau kišenes. Grubliausko ir Šakalienės savivaldybė verta paniekos, bet parazitai moka pūst miglą į akis, meluoja ir išsisukinėja, apgaudinėja liaudį ir vadina tai insiniuacijom, tfu ant jūsų prakeikti niekšeliai, nevykėliai, neišmanėliai, auksinių suoliukų trintukai, valdiškų pinigų taškytojai ir grobstytojai, tarybiniais laikais seniai būtumet už savo veiklą įvertinti atitinkamų struktūrinių padalinių, o dabar džiaukites kad esat nebaudžiami ir laisvai galit vogti, jikia čia paslaptis - tam jums ta laisvė ir buvo reikalinga.

Klaipėdietis

Klaipėdietis portretas
Jaučiu, už norą dalyvauti konkurse turėjo susimokėti patys, konkursą pravedė "atestuoti specialistai", po laimėjimo apsidovanos vėl patys (nepamirškit Šakalienės). Nugi gerai pinigėliai išbarstomi. Užtat eglučių šakelėms "na haliavo" nebeliko.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių