Klaipėdos savivaldybė siekia naujų tikslų: Smiltynė taps kurortine teritorija?

Uostamiestis Vyriausybės prašys suteikti Smiltynei kurortinės teritorijos statusą. Nors miesto tarybos nariai pritarė tokiam siekiui, jis patiko ne visiems politikams. Kai kuriems atrodo, kad Smiltynė dar per mažai ištobulinta siekti tokio statuso, baiminamasi ir urbanizacijos.

Ketvirtadienį posėdžiavę Klaipėdos miesto tarybos nariai pritarė siūlymui kreiptis į Lietuvos Respublikos vyriausybę, jog ši Smiltynei suteiktų kurortinės teritorijos statusą.

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo vyriausiasis patarėjas Ričardas Zulcas teigė, kad Smiltynė viena iš penkių Kuršių nerijos nacionalinio parko gyvenviečių ir yra vienintelė iš jų, neturinti kurortinės teritorijos statuso.

Aiškinama, kad kurortinės teritorijos statusas Smiltynei yra svarbus rinkodaros prasme, galbūt padėtų pritraukti privačių investicijų, be to būtų vystomi, gyvenimui prikeliami bei žmonių traukos centrais verčiami šioje teritorijoje dabar esantys objektai.

Minčių Smiltynei gauti kurortinės teritorijos statusą miestas turi jau senokai. Siekiant šio tikslo buvo atlikta ir darbų, tarp kurių – konteinerinis tualetas, Klaipėdos jachtklubo krantinių atsiradimas išvystant mažąją laivybą, Mėlynosios vėliavos sertifikatas Smiltynės paplūdimiui.

Pasak R. Zulco, šiuo metu yra rengiama Miško parko koncepcija, kurios labai laukia Smiltynės gyventojų bendruomenė.

Vis dėlto, toks siūlymas sulaukė ir pasipriešinimo. Tarybos narė Nina Puteikienė pažėrė kritikos Smiltynės priežiūrai ir siekiui gauti kurortinės teritorijos statusą bei pastebėjo.

„Priimdami tokius sprendimus turime labai gerai apgalvoti, nes jie sudarys sąlygas urbanizuoti teritoriją. Smiltynės nereikia ubranizuoti, Smiltynę reikia išlaikyti tokią, kokią dabar turime tik sutvarkant dviračių takus, tualetus ir dirbant ties tais projektais, kuriuos jūs pažymėjote praėjusių metų plane“, – dėstė politikė.

N. Puteikienė taip pat pastebėjo, kad kai kurie kiti miestai, kuri norėjo tokio statuso – prieš jį gaunant įdėjo daugiau pastangų nei Klaipėda.

Išklausęs kolegės argumentus Klaipėdos mero pavaduotojas Arūnas Barbšys stebėjosi prieštaravimais siūlymui, kuris esą atvertų daugiau galimybių šios teritorijos tvarkymui.

Po tarybos narių balsavimo paaiškėjo, kad vis dėlto bus kreipiamasi Vyriausybę dėl kurortinės teritorijos statuso suteikimo Smiltynei.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ai nu to to to

Ai nu to to to portretas
Reptiloidai tai jus? A nu pizd.inkit i savo kaimo galaktika.

Klausimėlis

Klausimėlis portretas
Kada "grius" garsusis degęs ir nesudegęs kinoteatras Žvejų g. ??? Apie Smiltynę geriau patylėtumėte verslinykai su biurokratais...

to to Ai nu

to to Ai nu portretas
Mėnulio pilnatis, šizofrenikų suaktyvėjimas...
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių