Klaipėdos rajone gyventojai plūsta slidinėti: per dieną – keli šimtai aistruolių

Klaipėdos rajone įsikūrusioje Utrių slidinėjimo trasoje per vieną dieną apsilankė keli šimtai žmonių. Vos tik pradėjo veikti keltuvai, jau lūkuriavo sporto aistruolių eilutė.

Lapių bendruomenės pirmininkė Laima Karbauskienė tikino, kad slidinėjimo trasa bendruomenės pastangomis prieš kurį laiką buvo rekonstruota.

„Pernai žiemos nebuvo, tad vieni nuostoliai. Visiškai sustingę buvome, kai nepasidedi juodai dienai, taip ir nutinka. O šiemet turėjome šaltuko, todėl net karantino metu rizikavome ir pūtėme sniegą. Visą laiką galvojome, kad pasibaigs karantinas. Sakoma, kas nerizikuoja, tas negeria šampano“, – juokavo L.Karbauskienė.

Slidinėjimo kurortu išdidžiai Utrius vadinantys gyventojai kas dieną specialia technika gamindavo sniegą.

„Jei lauke penki laipsniai šalčio, iš Minijos upės imdami vandenį, pūtėme sniegą. Aukšto slėgio siurblinė pakeldavo vandenį, ir specialiais purkštukais gaminome sniegą. Juk ne visuomet užtenka natūralaus sniego“, – pasakojo L.Karbauskienė.

Slidinėjimo trasa pradėjo veikti trečiadienį, lygiai vidurdienį, o kelio pakraštyje jau buvo išsirikiavusi automobilių eilutė.

Bilietai į slidinėjimo trasą parduodami internetu. Žmonės juos akimirksniu išgraibsto.

„Teko ilginti trasos darbo laiką ir mažinti lankytojų skaičių. Nusprendėme, kad vienu metu keltųsi ne daugiau 30 žmonių. Turime valdyti srautus. Vieną valandą įleidžiame 15 žmonių, kitus 15 išleidžiame. Bilietas galioja dvi valandas“, – pasakojo L.Karbauskienė.

Trasa pradeda veikti 10 val., o užsidaro 22 val. Paskutiniai bilietai parduodami 20 val.

Per pirmąją trasos darbo dieną apsilankė 240 žmonių, tačiau trasa veikė trumpesnį laiką.

„Dvi valandas galima slidinėti už 10 eurų mokestį. Savaitgalį bilietas kainuoja 15 eurų. Perpus pigesni bilietai yra pensininkams ir nepilnamečiams“, – sakė bendruomenės pirmininkė.

Pramogų išsiilgę gyventojai Utriuose dūko švytėdami iš laimės.

„Žmonės labai išsiilgę pramogų. Bet reikia priminti, kad karantinas galioja, judėjimas tarp savivaldybių yra ribojamas, tad klaipėdiečiai gali tik seilę varvinti. Kol kas jie negalės pas mus atvažiuoti. Klientų skaičius yra ribojamas, vienu metu keltuvais gali keltis tik 30 žmonių. Jei matome, kad srautas per didelis, bilietų nebeparduodame“, – patikino L.Karbauskienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Prasymas

Prasymas portretas
o kur yra smiltynes kalnas?

>

> portretas
Kas del Smiltynes kalno,gal savUUUvaldybes specai,galetu ka "istriubyti",tik gal be "studijos",o sava galva.

Burui

Burui portretas
Simonkes kalnas dirba ir Smiltynes atrodo irgi:)
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių