Klaipėdos mieste nebelieka tekstilės atliekų surinkimo konteinerių

  • Teksto dydis:

Iki šiol Klaipėdoje prie bendro naudojimo konteinerių kai kur buvo pastatyti ir tekstilės surinkimo konteineriai. Juos įrengė ir tekstilės atliekas surinkdavo bendrovė „Dėvėdra“. Gyventojams ši paslauga buvo teikiama nemokamai.

Praėjusią savaitę bendrovė „Dėvėdra“ informavo Klaipėdos miesto savivaldybės administraciją, kad nutraukia veiklą Klaipėdos mieste ir nuo balandžio 7 dienos susirinks bei išsiveš jai priklausančius konteinerius.

Pasitraukus privačiam šių atliekų tvarkytojui ir galiojant karantino sąlygoms dabar tekstilės atliekas neribotais kiekiais priima tik Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro (KRATC) didžiųjų atliekų aikštelės (Plieno g. 13, Tilžės g. 66A, Šiaurės per. 30).

Iki karantino paskelbimo Klaipėdos gyventojams buvo sudarytos bent keturios galimybės tvarkingai atsikratyti nebereikalingų drabužių ar tekstilės gaminių. Be „Dėvėdros“ konteinerių rūbus priimdavo ir globojamiems žmonėms tolimesniam naudojimui išdalindavo religinės organizacijos. Prekybos tinklo „H&M” parduotuvė Klaipėdoje taip pat nemokamai priimdavo nebereikalingus tekstilės gaminius ir naujiems pirkiniams suteikdavo nuolaidas.

Kaip tekstilės atliekos ateityje bus tvarkomos Klaipėdoje ir visoje Lietuvoje paaiškės po to, kai naują tvarką reglamentuos ruošiami teisės aktai – šiemet rengiami valstybinis, regioninis ir savivaldybės atliekų tvarkymo planai.

Pagal Lietuvai privalomas Europos Sąjungos aplinkosaugos direktyvas rūbai, užuolaidos ir kitos tekstilės atliekos turi būti rūšiuojamos. Tekstilė, panašiai kaip ir plastikas, gamtoje suyra lėtai, o kai kurios audinių rūšys, pavyzdžiui, sintetiniai pluoštai, ir visai nesuyra. Tad tekstilės surinkimo ir perdirbimo problema ne ką mažesnė, nei kitų plastiko ar pavojingų buities atliekų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

L

L portretas
Kam mesti išaugtus gerus vaikiškus rūbelius, jei jais dar gali pasinaudoti kiti?

vajė vajė

vajė vajė portretas
kokia bėda! :)

Anonimas

Anonimas portretas
Tekstiles atliekas ir visas atliekas tik deginti
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių