Klaipėdos licėjaus mokiniai Lietuvai atstovaus Katare

  • Teksto dydis:

Į Kataro mieste Dohoje vyksiančią tarptautinę jaunių Gamtos mokslų olimpiadą šiemet Lietuvai atstovauti vyks net du moksleiviai iš Klaipėdos licėjaus – I bio klasės gimnazistai Jokūbas Viršilas ir Aron Vaisman. Tarptautinėse Gamtos mokslų olimpiadose Klaipėdos licėjaus mokiniai kasmet į Lietuvą parveža iškovotas prizines vietas, taip garsindami ne tik savo šalį ir miestą, bet ir atverdami kelius savo studijoms į pasirinktus geriausius pasaulio universitetus.

Prasidėjus naujiems 2019–2020 mokslo metams Klaipėdos licėjus tęsia sėkmės istoriją – mokyklos gimnazistai vėl džiugina išskirtiniais mokslo laimėjimais. Rugsėjo pabaigoje vykusioje 11-oje Lietuvos gamtos mokslų olimpiadoje Klaipėdos licėjaus mokiniai pelnė net tris prizines vietas: I-ąją vietą iškovojo I bio klasės gimnazistas J.Viršilas, o dvi antrąsias pelnė inžinerijos mokslo krypties klasės gimnazistas Tomas Žadvydas ir I bio klasės gimnazistas A.Vaisman. Mokinius ruošė mokytojai I.Rimkienė, M.R.Grabauskienė, M.Žadvydas, S.Stimburienė ir R.Rimkevičius.

Spalio 5 d. Vilniaus universiteto Gyvybės mokslų centre vykusios atrankos į tarptautinę jaunių gamtos mokslų olimpiadą metu paaiškėjo, kad šiemet Lietuvai atstovaus šeši mūsų šalies gimnazistai, tarp kurių – du Klaipėdos licėjaus mokiniai. Dar po du moksleivius į Katare vyksiančią tarptautinę gamtos mokslų olimpiadą vyks mokiniai iš Kauno ir Vilniaus gimnazijų. 16-oji tarptautinė jaunių gamtos mokslų olimpiada Katare vyks 2019 m. gruodžio 3–12 d.

Vytauto Petriko nuotr.

Po sėkmingo atrankos etapo dėl kelialapio į tarptautinę gamtos mokslų olimpiadą nugalėtojai iš Klaipėdos licėjaus pakiliai dalijosi savo emocijomis. „Džiaugiuosi, kad jau antrą kartą galėsiu atstovauti Lietuvai tarptautinėje jaunių gamtos mokslų olimpiadoje. Šis pasiekimas yra ne mano vieno nuopelnas – padėjo mokytojai ir tėvai. Tapti nugalėtoju nebuvo lengva, tai ilgas kelias“, – pasakojo gimnazistas Jokūbas Viršilas. – Jau nuo aštuntos klasės pradėjau lankyti biologijos pamokas su licėjaus vienuoliktokais, o chemijos pagilintu kursu mokiausi po pamokų, skirdamas laiką ir šeštadieniais. Kadangi matematika man sekasi nuo mažens, o fiziką mokytis nebuvo sunku, turėjau visas galimybes pasiekti aukščiausių rezultatų. Licėjuje ir mokytojai, ir visa aplinka skatina augti ir tobulėti“.

„Kai atsiuntė atrankos rezultatus, buvo labai džiugu pamatyti savo vardą tarp kitų delegacijos narių“, – savo džiaugsmo neslėpė I bio klasės gimnazistas A.Vaisman. Jis pasakojo, kad, kaip ir Jonas, dar besimokydamas aštuntoje klasėje, labai susidomėjo biologija, tad norėdamas išmokti daugiau, lankydavo I.Rimkienės III klasės gimnazistams vedamas biologijos pamokas, o namuose skaitydavo biologijos 11–12 klasių vadovėlius bei mokytojos rekomenduojamą papildomą literatūrą ne tik gimtąja, bet ir anglų kalba.

Vytauto Petriko nuotr.

„Chemijos dalyko žinias gilinau ir olimpiadoms ruošiausi padedamas mokytojos R.Grabauskienės, o fizikos daugiau išmokti padėjo pagilinto kurso užsiėmimai pas mokytoją M.Žadvydą bei mokytojo R.Rimkevičiaus konsultacijos. Mokytojams vadovaujant daug dirbau savarankiškai namuose“, – atviravo kelialapį į tarptautinę olimpiadą laimėjęs gimnazistas A.Vaisman.

Jokūbas tokioje olimpiadoje dalyvaus jau antrus metus iš eilės, o Aronui – tai nauja patirtis. Prieš porą metų tarptautinėje jaunių gamtos mokslų olimpiadoje Lietuvai atstovavo bei prizinę vietą pelnė ir visus 5 abitūros egzaminus šimtukais išlaikiusi 2019 metų abiturientė Mariam Varoneckaitė.

Šiuos mokslo metus Klaipėdos licėjus pradėjo, pakvietęs visą mokyklos bendruomenę pasidžiaugti naujai įrengta modernia gamtos mokslo laboratorija. Joje dirbantys mokytojai pasidžiaugė, kad licėjuje daug dėmesio skiriama ugdomajai aplinkai, kuri nuolat atnaujinama ir turtinama. Mokiniai modernioje gamtos mokslų laboratorijoje gali atlikti ne tik bendrojoje ugdymo programoje numatytus gamtos mokslų praktinius laboratorinius darbus, bet ir atlikti praktines užduotis, kurios gerokai peržengia bendrosios ugdymo programos ribas.

Pasak mokyklos direktorės doc. dr. Reginos Kontautienės, svarbiausias ugdymo tikslas Klaipėdos licėjuje – vaiko intelektualinis kūrybiškumas, kurį lemia tvirtos ir gilios mokslo žinios, kūrybiškumą skatinanti ir bendradarbiavimu grįsta mokyklos kultūra. Didelė licėjaus vertybė, kaip teigia direktorė, yra licėjaus mokytojai – aukščiausios profesinės kvalifikacijos, kūrybingi, inovatyvūs, nuoširdžiai siekiantys kiekvienam vaikui padėti rasti savo kelią į savo sėkmę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių