Klaipėdos kultūros magistrų rinkimuose intriga: pretendentas bus tik vienas

Šiemet į Klaipėdos kultūros magistro vardą pretendavo net devyni savo darbais uostamiestį garsinantys menininkai ir kūrėjai, tačiau suteiktas šis titulas bus tik fotožurnalistui Bernardui Aleknavičiui. Antrasis pretendentas nepaaiškėjo net po trijų balsavimo turų. Taip nusprendė antradienį posėdžiavusi Klaipėdos kultūros magistro vardo suteikimo komisija.

Klaipėdos kultūros magistro vardas suteikiamas uostamiesčio menininkams ar kitiems kultūros darbuotojams už išskirtinius nuopelnus miesto kultūrai.

Kultūros magistro titulas – išskirtinai klaipėdietiškas pagarbos ir pripažinimo ženklas. Tai – labai svarbus miestiečių įvertinimas uostamiesčio kūrėjams.

Šiais metais sulaukta itin daug miesto bendruomenės pasiūlymų.

Į Klaipėdos kultūros magistro vardą pretendavo literatūros kritikas Marijus Šidlauskas, fotožurnalistas, kultūros istorikas ir kraštotyrininkas B.Aleknavičius, aktorius ir režisierius Benas Šarka, dailininkas-juvelyras Vidas Bizauskas, chorvedys ir dirigentas Tomas Ambrozaitis, solistas ir režisierius bei pedagogas Šarūnas Juškevičius, choreografė ir šiuolaikinio šokio teatro įkūrėja Agnija Šeiko (Sarulienės), grafikas Augustinas Virgilijus Burba ir Klaipėdos muzikinio teatro solistė Rita Petrauskaitė.

„Visi kandidatai verti šio magistro žiedo“, – po kandidatų pristatymo, prieš slaptą balsavimą teigė Klaipėdos kultūros magistro vardo suteikimo komisijos pirmininkas, meras Vytautas Grubliauskas.

Vakar komisija ketino patvirtinti du pretendentus į šį garbingą Kultūros magistro titulą. Bet šiemet jis bus suteiktas tik vienam – „kukliam, tačiau didžios dvasios žmogui“ B.Aleknavičiui.

Po trijų balsavimo turų, antrasis pretendentas nesurinko privalomų dviejų trečdalių komisijos balsų. Todėl nuspręsta, kad Klaipėdos kultūros magistras šiemet bus tik vienas.

Laikantis ilgametės tradicijos, rugpjūčio 1 dieną, per miesto gimtadienį, Pilies muziejuje naujiesiems Kultūros magistrams paprastai įteikiami auksiniai žiedai, pagaminti renesansinio žiedo, saugomo šiame muziejuje, pavyzdžiu.

Vienam žiedui pagaminti iš miesto biudžeto skiriama 2 450 eurų.

Nuo 2003 metų, kai užgimė ši tradicija, Klaipėdos kultūros magistro vardas yra suteiktas 37 iškiliems kūrėjams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taip.

Taip. portretas
Žinau šitą žmogų. Dažnai dalyvauja parodose, renginiuose, visur su fotoaparatu vaikšto..Komunikabilus, draugiškas. Ar su jaunu ar su senu. Visiškai nesididžiuoja, nors tikrai yra kuo - matosi kad labai neeilinė asmenybė.Šį kartą Magistro žiedas surado tą kuris tikrai jo vertas.

as

as portretas
Nieko , dudoriaus chebra jau turi savo kandidata. Kaip reiks ,taip ir bus.

Povilas Sigitas

Povilas Sigitas portretas
Bernardas seniai buvo vertas šio nuostabaus įvertinimo - Klaipėdos Kultūros Magistro žiedo. Valio!!!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių