Klaipėdos jūrininkų ligoninės direktoriaus konkursą laimėjo J. Sąlyga

  • Teksto dydis:

Klaipėdos jūrininkų ligoninės direktoriaus konkursą laimėjo dabartinis vadovas Jonas Sąlyga.

64-erių J. Sąlyga ligoninei vadovauja nuo 1992 metų.

Įsigaliojus naujai tvarkai, galutinis sprendimas dėl vadovo paskyrimo priimamas po kandidato pokalbio su sveikatos apsaugos ministru Aurelijumi Veryga.

J. Sąlyga yra Klaipėdos universiteto Sveikatos mokslų fakulteto profesorius. Mediko karjerą jis pradėjo toje pačioje Klaipėdos jūrininkų ligoninėje dirbdamas vidaus ligų gydytoju, vėliau dirbo vyriausiuoju gydytoju.

Jis baigęs biomedicinos ir socialinių mokslų studijas Kauno medicinos institute ir Klaipėdos universitete, kuriame įgijo ir docento laipsnį.

J. Sąlyga už nuopelnus Lietuvai yra apdovanotas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Karininko kryžiumi, o taip pat jam 2008 metais suteiktas nusipelniusio Lietuvos sveikatos apsaugos darbuoto vardas.

Pareigas jis pradės eiti tada, kai bus gautos specialiųjų tarnybų išvados.

Sveikatos apsaugos ministro atstovė spaudai Lina Bušinskaitė-Šriubėnė anksčiau BNS sakė, kad reikalingus dokumentus dalyvauti konkurse buvo pateikę 11 pretendentų, į atranką atvyko septyni kandidatai.

Vienas iš jų – Seimo narys, „valstietis“ Algimantas Kirkutis, tačiau jis atrankoje liko trečias.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Negaliu patikėti

Negaliu patikėti portretas
Negaliu patikėti, o tai negalioja įsakymas, kad direktorius negali eiti pareigų ilgiau negu dvi kadencijas? Ir vėl Sąlyga, Janušonis, Drungilienė nepakeičiami...Gerai moka dalybos veiksmą, visoms partijoms įtinka...Šimtamečiai :)

Aha,

Aha, portretas
apvalytų bent savo ligoninę, pradezinfekuotų bent kartą į metus o tai jau kėdės apgurgiję, baisu prisiliesti..

o

o portretas
darbuotojams gal nupirks vienodus darbo drabuzius ?
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių