Klaipėdos jūrininkų ligoninėje – antras virusu užsikrėtęs medikas

  • Teksto dydis:

Šio ryto informaciją apie antrą užsikrėtusį koronavirusu darbuotoją Klaipėdos Jūrininkų ligoninėje patvirtino ir detalizavo šios ligoninės vadovas Jonas Sąlyga.

J. Sąlyga atviravo, kad virusas nustatytas klinikinės ir diagnostinės laboratorijos darbuotojai.

Tai jau antrasis atvejis šioje įstaigoje, kai koronavirusas patvirtinamas medikui.

„Klinikinės laboratorijos darbuotoja antradienį pasiskundė, kad blogiau jaučiasi, ji buvo nušalinta nuo darbo. Nuo trečiadienio jai išduotas nedarbingumo pažymėjimas. Vakar ji pasidarė tyrimą dėl COVID-19, tyrimas buvo teigiamas. Darbuotoja šiuo metu izoliavosi, jaučiasi neblogai, ji nepatenka į rizikos grupę“, – sekmadienį paaiškino J. Sąlyga.

Pasak ligoninės vadovo, laborantė pastaruoju metu su pacientais nebendravo, turėjo kontaktų su dar keturiais bendradarbiais. Visi jie šiuo metu izoliavęsi ir nedirba, jiems atliekami tyrimai.

Infekcijos šaltinis labai neaiškus, jos šeimoje prieš tai lyg ir kažkas karščiavo. Negaliu nei patvirtinti, nei paneigti, kad užsikrėtimas yra ligoninės viduje.

Laboratorijos darbuotoja teigė nekontaktavusi su kitais kolegomis, darbe visą laiką sako ryšėjusi medicininę kaukę.

„Infekcijos šaltinis labai neaiškus, jos šeimoje prieš tai lyg ir kažkas karščiavo. Negaliu nei patvirtinti, nei paneigti, kad užsikrėtimas yra ligoninės viduje. Galėjo ir parduotuvėje, ir autobuse užsikrėsti“, – svarstė J. Sąlyga.

Mažiau nei prieš dvi savaites koronavirusas nustatytas Klaipėdos jūrininkų ligoninės kraujagyslių chirurgui, dėl to buvo uždarytas Kraujagyslių chirurgijos skyrius, izoliuota 12 pacientų ir per 50 ligoninės darbuotojų.

Pasak J. Sąlygos, pirmaisiais tyrimais medikams ir pacientams užkrato nenustatyta, pakartotiniai tyrimai daliai medikų atlikti, jų rezultatų dar laukiama – virusui nepasitvirtinus, bent dalis jų galės grįžti į darbą pirmadienį.

Jūrininkų ligoninė teikia aukščiausio lygio paslaugas miokardo infarkto ir insulto atvejais, tad joms nėra numatyta papildomų apsaugos priemonių medikams, kurios pirmiausia skiriamos infekcinėms ligoninėms.

J. Sąlyga tikino, kad situaciją kol kas gelbsti visuomenės iniciatyvos ir privatus verslas, iš jų sulaukiama šių priemonių.

„Apsaugos priemonių turime kokiai savaitei, bet situacija yra bloga. Kalbu apie respiratorius, apie chalatus, apie kepures, akinius, kombinezonus, apavą. Tie dalykai svarbūs, jų neturėdami, mes galime sustoti. Ne kartą kreipėmės į Sveikatos apsaugos ministerija, kad yra sudėtinga situacija, bet kol kas atsakymo neturime“, – nerimavo ligoninės vadovas.


Šiame straipsnyje: Klaipėdos jūrininkų ligoninėkoronavirusasserga medikasKoronavirusas LietuvojeCOVID-19 saviizoliacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Ačiū veryga

Ačiū veryga portretas
Už aprūpinimą ir draudimą visiems medikams naudoti apsaugos priemones

To tele

To tele portretas
Debilas ir nesigydai

Pipiec tiem

Pipiec tiem portretas
kam reikia operacijos ar papuolė į avariją ar surietė kokia kita rimta liga. Nemanau kad gaus tinkamą gydymą.Daktarai baigia išsilakstyt.. O kad virusą gaus tai vis labjau atrodo
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių