Klaipėdoje – varžytuvės dėl uosto vadovo

Prasidėjus savivaldybių rinkimų kampanijai, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos vadovas Arvydas Vaitkus uostamiestyje tapo itin populiarus asmuo kone visose politinėse partijose ir visuomeniniuose rinkimų komitetuose, kurie jam vienas po kito siūlo ne tik kandidatuoti į merus, bet ir pirmąją poziciją kandidatų sąraše.

Įsibėgėjanti savivaldybių rinkimų kampanija Klaipėdoje rodo, kad prasidėjo aktyvi nepriklausomų įtakingų ir garbingų klaipėdiečių "medžioklė", kaip juos pritraukti į vieną ar kitą politinę partiją arba visuomeninį rinkimų komitetą.

Dar gerokai iki oficialios kampanijos pradžios vienas labiausiai pageidaujamų kandidatų tiek į merus, tiek ir į kandidatų sąrašo lyderius buvo Uosto direkcijos vadovas A.Vaitkus, kuris neslepia, kad pastaruoju metu tokių pasiūlymų – ypač daug.

Apie Klaipėdos miesto tarybą galvoju, bet apie mero poziciją tikrai ne.

"Bent keturi ar penki visuomeniniai rinkimų komitetai ir kelios partijos siūlė man kelti kandidatūrą mero rinkimuose, o Liberalų sąjūdis ir konservatoriai siūlė mane įrašyti kandidatų sąrašuose pirmuoju numeriu. Kol kas jiems nieko neatsakiau, tačiau apie Klaipėdos miesto tarybą galvoju, bet apie mero poziciją tikrai ne", – tvirtino A.Vaitkus.

Kokiai partijai ar komitetui A.Vaitkus planuoja atsakyti teigiamai, jis neprasitarė. Esą apie dar tai negalvojo, bet pripažino, kad uosto atstovai galėtų siekti mandatų miesto taryboje.

"Su uosto bendruomenės atstovais pasikalbame, kad šiuo laikotarpiu būtų labai svarbu taip pat pradėti dalyvauti miesto gyvenime, miesto taryboje ir dalyvauti priimant jos sprendimus, ko mums šiandien ir trūksta", – teigė A.Vaitkus.

Prognozuojama, kad šiuose savivaldybių rinkimuose Klaipėdoje dalyvaus itin daug politinių jėgų, o visuomeninių rinkimų komitetų skaičius gerokai viršys politinių partijų skaičių.

Būtent todėl nebus išrinkta aiškios daugumos, o miesto tarybą gali sudaryti labai marga politinių jėgų mozaika, kuriai bus sudėtinga sutarti tarpusavyje dėl miesto valdymo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pastebėjimas

Pastebėjimas portretas
A.Vaitkus - tarybos narys būtų puikus derinys. Uostas ir miestas yra vieningi, bent jau turi būti tokie, kad Klaipėda būtų sėkmės miestas. Sutikčiau, kad miesto taryboje būtų daugiau kuriančių ir kažką gero jau padariusių žmonių, o ne tokių, kaip Putreikienė, kuri nieko nėra padariusi miesto labui, o tuščio pūtimosi kaip už tris milijonus.

Anonimas

Anonimas portretas
Jokiu uosto verteivu statytiniu!

siaip

siaip portretas
Keisti esame – bandome miesto lyderiu padaryti žmogų kuris negerbia Klaipėdos. Prieš pusmeti uosto direkcija pristatydama išorini uosta prie Melnragės teigė jog čia tik vizija, vienas iš variantu, dar nėra nuspręsta jie šaukė į žurnalistu ruporus o praėjus pusmečiui p. Vaitkus aiškiai pasakė jog kitos vietos nėra ir niekas neieškos nes ta vieta uosto direkcijai tinka ir tt.. Kaip toki elgęsi gali pavadinti??? Daugelis neieškotu kišenėje liaudyje paplitusiu žodžio. O kaip p. Vaitkus elgėsi kai triukšmas kilo Klasco anglies krovimo. Nieko čia tokio– viskas ten gerai – lai dirba ir tt. O tai parodo jog šis žmogus dirba spekuliantams oligarchams, o ne miestui – jis negerins aplinkosaugos, o sakys viena bet darys kita. Nors p. Vaitkus yra klaipėdietis bet elgiasi ne Klaipėdos labui. Jo posakis jog direkcija miestui daug padeda yra šarkos melagės posakis Kar Kar ... Jei jam miesto gerove butu svarbi – pradėtu veikti kad klaipėdiečiai butu sveiki ir negręstu onkologija nuo uosto imoniu
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių