Klaipėdoje – svečių antplūdis

Šeštadienį klaipėdiečiams ir tūkstančiams uostamiesčio svečių pasisekė – saulėtą, šiltą dieną mieste vyko spalvingi renginiai. Klaipėdos centras buvo sunkiai atpažįstamas – judrus, pilnas smalsių žmonių, kupinas spalvų ir garsų.

Beveik vasariškas šeštadienio oras užtikrino pustrečio tūkstančio keleivių talpinančio kruizinio lainerio „Mein Schiff 4“ keleiviams pačius gražiausius įspūdžius mūsų mieste. Pastarąjį kartą, spalio 2 dieną, šiuo laivu į Klaipėdą atvyko beveik 2,5 tūkstančio turistų.

Šis laivas turėjo užsukti į Klaipėdą spalio 13 dieną, tačiau numatomi vėjuoti orai privertė kruizo organizatorius pakeisti planus. Jie neapsiriko – spalio 8-ąją Klaipėdoje – ne tik geras oras, bet ir ne vienas renginys.

Klaipėdiečiai stebėjosi savaitgalio dieną miesto centre išvydę tiek daug šurmulio. Pagyvenusios poros, susikibusios rankomis, smalsiai apžiūrinėjantys žmonės mums įprastus ir, atrodo, neįdomius objektus žmonės išdavė, kad jie yra atvykėliai.

Būreliai žmonių stoviniavo pačiame Klaipėdos centre prie paminklo „Arka“, kurio papėdė buvo išpuošta geltonų gėlių kompozicijomis.

Mieste panašių kompozicijų buvo keturios, taip paminėta Pasaulinė hospiso ir paliatyviosios pagalbos diena, kuria siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į labai sudėtingą medicinos sritį, reikalaujančią ne tik išminties, kantrybės, bet ir žmogiškos atjautos.

Kitame Dangės krante, šaliai „Meridiano“, rikiavosi unikalių automobilių mylėtojų klubo „Seni kibirai“ automobiliai.. Tokios parodos visada pritraukia daugybę smalsuolių, šįkart į klaipėdiečių būrį įsiliejo ir kruizinio laivo keleiviai.

Išpuoselėti, nublizginti, originalūs, automobiliai tapo nukreiptų į juos fotoaparatų taikiniais. Išdidūs antikvarinių mašinų savininkai sukinėjosi netoliese, stebėdami, kad jų turtas nenukentėtų, kartu pasirengę atsakyti į besidominčiųjų klausimus.

Greta itin senų, praėjusio amžiaus pradžioje pagamintų automobilių rikiavosi ir amžiaus vidurio mašinos. Vyrai turėjo ką apie jas pakalbėti. Nors ir kasmet ne kartą susitinkantys įvairiuose renginiuose jie kaskart turi ką papasakoti vieni kitiems naujo.

Tai buvo paskutinė šiais metais klubo paroda.

Vaikštinėjančius po senamiestį žmones neįprasta muzika viliojo į senąją turgavietę. Čia iki vakaro vyko amatininkų ir tautodailininkų mugė „Dūzgia avilys“. Ji dar veiks ir sekmadienį.

Nors ir nelabai gausi dalyvių, ši mugė buvo įdomi daugeliu dalykų. Šalia moteriškų puošmenų buvo parduodami lietuviški vaisiai, ypatingi kepiniai, sendaikčiai, rūbai, gėrimai iš kito Lietuvos krašto, rankdarbiai, keramikos gaminiai ir net sodinukai.

Lietuviškos nė kiek neprimenanti muzika sklido iš aikštės pakraščio, kur akordeonu ir trimitu grojo pagyvenusi pora. Minėjo atvykę iš Zaporižės.

Kavinės Klaipėdoje buvo pilnos klientų, poilsio dieną klaipėdiečiai ir svečiai maloniai leido naujojoje Dangės krantinėje, dairėsi po Jono kalnelio apylinkes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nu tai liberastas trūbadūras lezbių mėgėjas vadovauja

nu tai liberastas trūbadūras lezbių mėgėjas vadovauja portretas
patys išsirinkot, o dabar sasytė hui, trisdešimt metų vagys sėdi, jau iš subinių šaknys per kėdes įšaugo, patys u rodus įšauginot

A

A portretas
Kaip dažniausiai būna mūsų mieste, apie renginį sužinai, jam pasibaigus.

Reklama

Reklama portretas
Šaunuoliai, kam ta reklama. Kamiečiai
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių