Klaipėdoje – sujudimas dėl dviem jūrininkams įtartos omikron atmainos

Antradienį pasklidus žiniai apie Klaipėdos universitetinėje ligoninėje gydomus du omikron atmaina užsikrėtusius jūrininkus, jos vyriausiasis gydytojas Vinsas Janušonis patikino, kad pirminiai įtarimai nepasitvirtino.

Klaipėdos universitetinėje ligoninėje tikrai gydomi du jūrininkai, kurie buvo tiriami, ar nėra užsikrėtę omikron atmainos koronavirusu.

Vakar po pietų paaiškėjo, kad vienas jų serga kitos atmainos viruso sukelta liga, o antrojo jūrininko tyrimai dar negauti. Abu vyrai serga ir yra gydomi ligoninės stacionare.

Omikron išplis, niekur mes nedingsime, nes aplinkui visos šalys jį turi.

„Jie nėra užsikrėtę šia atmaina, buvo tik vienas įtariamas, bet išplėtus tyrimą šis spėjimas nepasitvirtino. Antrasis yra iš to paties laivo. Dar tiriame, bet dar neturime rezultatų. Jis serga COVID-19, bet mes tiriame jį dėl omikron atmainos“, – patikino ligoninės vyriausiasis gydytojas.

Kai sparčiai plintančia naująja viruso atmaina užsikrėtę pacientai plūstelės į ligoninę, jie bus gydomi taip pat, kaip ir kitomis koronaviruso atmainomis apsirgę ligoniai, tik jie būtų guldomi į atskiras palatas.

Pasak ligoninės vyriausiojo gydytojo, savaitgalį gydyta 80 COVID-19 virusu sukeltos ligos kamuojamų pacientų, pirmadienį paguldyta dar beveik 30 naujų ligonių.

Reanimacijos skyriuje gydoma 16 sergančiųjų, iš kurių 9 intubuojami, jiems taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija, kitiems deguonis teikiamas padidinto slėgio kaukėmis.

Baimės nejaučiame, bet labai tikėtina, kad kils naujas sergamumo pakilimas, kai omikron atmaina atkeliaus iki mūsų.

„Baimės nejaučiame, bet labai tikėtina, kad kils naujas sergamumo pakilimas, kai omikron atmaina atkeliaus iki mūsų. Jau dabar jaučiame, kad stabilumas – labai trapus, link didėjimo, nors naujosios atmainos dar ir neturime. Omikron išplis, niekur mes nedingsime, nes aplinkui visos šalys jį turi. Greičiausiai, kad jis jau yra, tik dar nenustatytas. Manau, kad artimiausiomis dienomis ar kitą savaitę jau atsiras“, – neslėpė V. Janušonis.

Statistika rodo, kad miršta apie 70 procentų pacientų, kuriems taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija.

„Taip, skaičiuojame lovas, bet Reanimacijos skyrių plečiame tiek, kiek reikia. Juk nepaliksi žmogaus gatvėje ar dar kur nors“, – teigė V. Janušonis.

Didžiulėje ligoninėje COVID-19 šiuo metu serga 8 medikai, du jų yra gydytojai. Kai kurie medikai jau baigia pasveikti. Panašu, kad virusą jie pagauna ne darbe, o viešose vietose ar parsiveža iš kelionių užsienyje. Vyriausiasis gydytojas džiaugėsi, kad virusu neužsikrėtė nė vienas Infekcinio skyriaus medikas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių