Klaipėdoje – jubiliejinė Neįgaliųjų sporto šventė

Šeštadienį uostamiestyje iš pat ryto šurmuliuoja Žmonių su negalia vasaros sporto festivalis. Jau penktus metus organizuojamas renginys šįkart persikėlė į naują ir puikiai sutvarkytą erdvę – Klaipėdos futbolo mokyklos stadioną.

Renginio organizatoriai – Klaipėdos lengvosios atletikos mokykla ir Klaipėdos miesto savivaldybė kvietė aktyviai įsilieti ne tik klaipėdiečius, bet ir svečius iš įvairių Lietuvos miestų.

Šventėje buvo planuojamos įvairios festivalio sporto rungtys. Tad kas salėje žaidė badmintoną ar rungėsi prie šaškių ar šachmatų lentų, kas visokių atrakcijų sau rado Futbolo mokyklos stadione.

„Dalyvių nėra itin daug, bet čia tokio anšlago ir neturėjo būti. Mūsų mintis ir buvo, kad organizuosime tam tikros rungtis, žmonės galės atvykti, pamėginti savo jėgas vienoje ar kitoje rungtyje, pabūti su visais, pabendrauti, gerai praleisti laiką. Matome, kad šitiems žmonėms reikia renginių, matome, kad jiems čia tinka ir patinka, nes dalyvių suvažiavo iš įvairių Lietuvos miestų“, – kalbėjo vienas renginio organizatorių, Klaipėdos lengvosios atletikos mokyklos vadovas Darius Raišutis.

Astos Dykovienės nuotr.

Į renginį susirinko daugiausiai suaugusieji, buvo ir senjorų iki 80 metų. Panašaus formato renginys žiemą lengvosios atletikos manieže organizuojamas renginys neįgaliems vaikams. Į jį paprastai susirenka virš 300 vaikų iš įvairių mokyklų.

Šeštadienį vykusiame Žmonių su negalia vasaros sporto festivalyje Klaipėdoje organizatoriams talkino kariškių medikai, jei kam būtų prireikę medicininės pagalbos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių