Klaipėdoje duotas startas naujam gyvenamųjų namų kvartalui

  • Teksto dydis:

„Liepų terasos” – taip vadinasi naujasis gyvenamųjų namų kvartalas Klaipėdoje, įsikursiąs unikalioje miesto geografinėje vietoje, šalia Danės upės. Per artimiausius kelerius metus daugiau kaip 4 hektarų teritorija Arimų gatvėje keisis neatpažįstamai.

Įkasė kapsulę

Vakar įvyko simbolinė statybų pradžios ceremonija: projekto vystytojų ir užsakovų bendrovės „Liepų terasos“, rangovų, subrangovų, architektų ir uostamiesčio mero Vytauto Grubliausko akivaizdoje įkasta kapsulė, kuri ateinančioms kartoms primins apie reikšmingo projekto pradžią.

Šalia Danės upės, buvusio Šaulių kaimo vietoje, netrukus pradės dygti namų kvartalas „Liepų terasos“ – nauja moderni gyvenamoji infrastruktūra su poilsio ir laisvalaikio zonomis. Čia bus statomi naujų energinio naudingumo klasių (A+, A++ ir t.t.) gyvenamieji namai su išskirtiniu butų išplanavimu, terasomis, verandomis, balkonais ir lodžijomis, kombinuotais išorės sprendimais iš ventiliuojamų bei tinkuojamų fasadų.

„Kapsulės įkasimas mūsų bendrovei – didelė šventė, nes į gyvenimą paleidžiame tokiu dydžiu mums pirmą projektą Klaipėdos apskrityje“, – džiaugėsi bendrovės „Liepų terasos“ direktorius Algirdas Stankus.

Bendrovės nuotr.

Pasak vadovo, paruošiamieji darbai truko daugiau kaip ketverius metus, tad drąsiai galima sakyti, jog tai subrandintas projektas, į kurį kiekvienas komandos narys įnešė savo indėlį.

Išskirtiniai butų išplanavimai buvo atrinkti iš pasiūlytų 12 bendrovės „Vakarų siluetas“ vadovų, architektų Manto ir Ingos Daukšų. Įprastai užsakovai renkasi iš 2 ar 3 architektūros projektų.

Pabaiga – 2023 metai

Projektas „Liepų terasos“ bus įgyvendinamas keliais etapais. Iki kitų metų pavasario bus pastatyti du gyvenamieji namai – tai 3 200 m² bendras plotas, kuriame bus 54 butai, o 100 m² komercinių patalpų pastato pirmajame aukšte planuojama skirti smulkiai komercinei veiklai.

Antrojo etapo metu bus statomi dar du namai – bendras plotas apie 3 200 m², butų skaičius 48. Parkavimo galimybės bus sprendžiamos jau pagal naujus statybos reikalavimus ir nors bus kai kurių pokyčių, parkavimo vietų gyventojams netrūks.

Bendrovės nuotr.

Antrojo etapo statybų pradžia planuojama šiemet rudenį, o pabaiga – baigiantis kitiems metams. Trečiajam etapui planuojama pastatyti daugiau kaip 6 000 m² gyvenamojo ploto su 88-iais butais. Šio etapo statybos vyks jau 2023-iaisias.

Ketvirtajam etapui bus suprojektuoti penki keturaukščiai namai – iki 8 000 m² gyvenamo ploto su 130 butų. Visą reikalingą informaciją būstų pirkėjams ir nuomininkams ketinama pateikti internete jau nuo rugpjūčio vidurio.

Įkurs ir laivų uostelį

Kvartale bus įrengtos krepšinio ir vaikų žaidimų aikštelės su lauko žaidimų inventoriumi, tamsiu paros metu veiks jaukios apšvietimo zonos. Pagal miesto vystymo planus, šalia naujojo kvartalo ketinama įrengti mažųjų laivų uostelį, net dvi viešojo transporto stoteles, o pagal visą Danės upės krantą – rekreacinę zoną poilsiui su dviračių ir pėsčiųjų takais iš abiejų upės pusių.

Naujasis gyvenamųjų namų kvartalas bus pusiau uždaro tipo. Įvažiavimo ribojimus valdys patys gyventojai. Automobilių parkavimui bus įrengtos ne tik atviros parkavimo vietos, bet ir ribotas skaičius prie kvartalo architektūros derančių stoginių su sandėliukais.

Nors pirmieji namai dar nepastatyti, bendrovės vadovas pasidžiaugė, kad projektas dar nuo praėjusių metų sulaukia nemažo potencialių pirkėjų dėmesio. Pasak vadovo, nuo neatmenamų laikų vieni siekia pelningai parduoti, kiti – pigiai nupirkti, o kiekviena šalis savo tikslų siekia derybomis – šiandien tai vienas iš pagrindinių „instrumentų“ tikslui pasiekti.

„Mums patinka tyliai ir ramiai dirbti didelius darbus“, – reziumavo A.Stankus, pristatydamas naująjį projektą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to toresit

to toresit portretas
lukasenko khuilo

turėsit kur juodšiknius apgyvendinti

turėsit kur juodšiknius apgyvendinti portretas
o mečetei vieta numatyta

Anonimas

Anonimas portretas
viskas butu cia OK tik va KAINA bus ISPUSTA !
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių