Klaipėdoje – dar dvi naujos vaikų žaidimo aikštelės: įsikurs daugiabučių kiemuose

  • Teksto dydis:

Dvi visiškai naujos vaikų žaidimo aikštelės Klaipėdos miesto savivaldybės užsakymu įrengtos pietinėje miesto dalyje, daugiabučių gyvenamųjų namų Šiaulių g. 13 ir Kalnupės g. 13 kiemuose. Modernios aikštelės, kuriose – įvairaus amžiaus vaikams skirtos žaidimų erdvės, atitinka visus saugumo standartus.

Kiekvienoje 200 kv. m ploto aikštelėje, pagyvinančioje bendrą daugiabučių namų kiemų vaizdą, yra įrengta po vieną daugiafunkcinį veiklos bokštą, po vieną sūpynę „gandro lizdas“, taip pat yra įrenginiai, skirti vaikams su judėjimo negalia – suktukas ir įrenginys „mašina“, namelis, laipynė, guminiai pusrutuliai ir kubai, taip pat įrengti mažosios architektūros elementai: suoliukai, šiukšliadėžės ir stendai.

„Džiugu, kad Klaipėdoje atsirado dar dvi žaidimo aikštelės mažiesiems klaipėdiečiams – tikimės, kad tai vaikus ir šeimas paskatins judėti, stiprėti, daugiau būti gryname ore, žinoma, nepamirštant laikytis rekomendacijų dėl saugaus atstumo laikymosi. Džiugina ir ta aplinkybė, kad šios žaidimų aikštelės įrengtos būtent pietinėje miesto dalyje, kur gyvena daugiausia miestiečių, tad ir vaikučių šioje miesto dalyje natūraliai daugiausia“, – sakė Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Šios vaikų žaidimų aikštelės įrengtos pagal Klaipėdos miesto savivaldybės nuo 2018 m. įgyvendinamą „Klaipėdos miesto savivaldybės vaikų žaidimo aikštelių įrengimo ir atnaujinimo bei daugiabučių namų kiemuose esančių sporto žaidimų aikštelių remonto 2018 – 2020 m. veiksmų planą“, pagal kurį numatyta atnaujinti higienos normų neatitinkančias senas vaikų žaidimo aikšteles ar įrengti naujas vaikų žaidimo aikšteles viešosiose miesto erdvėse ir daugiabučių namų kiemuose. Pagal šį planą kasmet įrengiamos 3–5 vaikų žaidimo aikštelės ir atnaujinamos penkios sporto aikštelės daugiabučių namų kvartaluose. Nuo 2018 m. Klaipėdos mieste jau yra įrengta dešimt vaikų žaidimo aikštelių, atnaujinta šešiolika sporto aikštelių daugiabučių namų kiemuose.

Klaipėdos miesto savivaldybės nuotr.

Parenkant vietas vaikų žaidimo aikštelėms įrengti, siekiama, kad jų būtų kiekvienoje uostamiesčio seniūnaitijoje. Atsižvelgiama į gyventojų, seniūnaičių ar daugiabučių namų administratorių prašymus, taip pat išnagrinėjami teritorijos detalieji planai, inžinerinių tinklų išdėstymas bei esamas žaliasis plotas. Vadovaujantis galiojančiais teisės aktais dėl saugumo reikalavimų vaikų žaidimo aikštelė negali būti arčiau kaip 10 m nuo gatvių, automobilių stovėjimo aikštelių, elektros tinklo įrenginių.

Naujos aikštelės įrengiamos ir įgyvendinant viešųjų erdvių rekonstrukcijos projektus. Rumpiškės gyvenamųjų namų kvartalo teritorijoje jau netrukus bus įrengta ketvirta nauja vaikų žaidimo aikštelė ir viena sporto aikštelė, taip pat - sportui skirti treniruokliai. Nauja daugiau nei 300 kvadratinių metrų ploto vaikų žaidimo aikštelė įrengta ir Ąžuolyno giraitės teritorijoje. Netrukus vaikų žaidimo aikštelė – laipynės – bus įrengta ir viešosios erdvės sutvarkymo projekte prie buvusio kino teatro „Vaidila“. Šiemet iš esmės atnaujinta šiuolaikiška vaikų žaidimo aikštelė pamėgtoje klaipėdiečių lankymosi vietoje Poilsio parke.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klp

Klp portretas
Pastatykit kažką gražaus vaikams prie Vingio 35 juk ten tiek vaikų is socialiai remtinų šeimų.. neturi ką veikti tai auga kaip gatviniai

Anonimas

Anonimas portretas
Rumpiškės kvartale vaikų žaidimu aukštelių grindys liks siaubingas juodas? Arba bus kaip nuotrauke "spalvingas"?

Rimante

Rimante  portretas
eik tu ši ...t su tokiu pasiulymu. Aš savo vaika išledžiu į kiemą ir turiu jį matyti per langą kad jeigu ką žinočiau ką mažylis veikia.O kažkur eiti į rajoną kad vaikas galėtų pažaist ore o aš stovėčiau ir laukčiau,kai namuos reikia pietus daryt man yra nepatogu.Turbūt iš savivaldybės būsi kad tep drambliškai mastai?
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių