Klaipėdoje bus pakartotas įspūdingas burlaivių reginys

Klaipėdos miesto taryba uždegė žalią šviesą kone šimtui burlaivių, kurie į uostą, planuojama, įplauks 2021-ųjų vasarą.

Lietuvos uostamiestis šįkart taps regatos "The Tall Ships Races" starto uostu. Šis malonumas miestui atsieis apie 1,225 mln. eurų.

Tarptautinė buriavimo mokymo organizacija (Sail Training International) oficialiai patvirtino, kad Klaipėdai suteikiama teisė priimti "The Tall Ships Races 2021" dalyvius.

Burlaiviai mieste viešės birželio 27–30 d. Tam pritarė ir miesto taryba.

Pernai Jūros šventės metu Klaipėda priėmė net 84 didingus istorinius laivus iš devyniolikos šalių. Kelias dienas miestiečiai ir turistai galėjo apžiūrėti ir net pasivaikščioti po jų vidų, pabendrauti su įgulų nariais.

Skaičiuojama kad tąkart miestą šventinėmis dienomis aplankė apie pusę milijono svečių.

Ar neturėtų lėšų santykis būti atvirkščias? Kodėl tiek daug lėšų importuojama į trumpalaikius dalykus?

Tiek pat tikimasi sulaukti ir po trejų metų.

Teigiama, kad šių lenktynių organizavimas Klaipėdoje padės plėtoti kultūrinį turizmą, paslaugų verslą, pritrauks daugiau turistų ir sykiu pajamų.

Be to, miestiečiai ir Klaipėdos svečiai turės unikalią galimybę pažinti pasaulinę buriavimo kultūrą.

Planuojama, kad mieste apsilankys apie šimtą A, B, C ir D klasės burlaivių.

Po viešnagės Klaipėdoje "The Tall Ships Races 2021" dalyviai plauks į Sankt Peterburgą (Rusija), Taliną (Estija), Mariehamną (Suomija), Ščeciną (Lenkija).

Tiesa, pasišaudamas priimti lenktynes miestas turės nemenkų finansinių įsipareigojimų.

Teks padengti visus uosto mokesčius, infrastruktūros, kultūrinės programos parengimo ir įgyvendinimo, komunikacijos ir rinkodaros, buriavimo praktikantų programos įgyvendinimo ir kitas išlaidas.

Preliminariais duomenimis, 2018–2021 metų pasirengimo lenktynių įgyvendinimui, organizavimui ir narystės mokesčio organizacijai lėšos siektų apie 1,225 mln. eurų.

Klaipėdos miesto tarybos narės Ninos Puteikienės manymu, kelių dienų gražių vaizdų kaina Klaipėdai – per didelė prabanga.

"Tuo metu vaikų buriavimo mokyklai "Žiemys" Klaipėdos mariose vis neatsiranda vietos, mokykla vos suduria galą su galu, jachtai "Lietuva" remontuoti šiaip taip po ilgų kalbų surastos lėšos – 200 tūkst. eurų. Ar neturėtų lėšų santykis būti atvirkščias? Kodėl tiek daug lėšų importuojama į trumpalaikius dalykus? Juk ir Klaipėdos menininkai puikių dalykų sukurtų. Galbūt iš jų galima būtų net uždirbti – bent įvaizdžio prasme", – svarstė N.Puteikienė.

Vis dėlto dauguma tarybos narių – 25 – balsavo už tai, kad į Klaipėdą vėl sugrįžtų didieji burlaiviai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rozw

Rozw  portretas
Kodel taip retai ?

Jūra

Jūra portretas
-Ar neturėtų lėšų santykis būti atvirkščias? Kodėl tiek daug lėšų importuojama į trumpalaikius dalykus? -Kas užduoda tokius naivius klausimus? -Todėl, kad trumpa banga greit atplaukia ir nuplaukia- kaip ją pamatuosi. Labai patogu. Bet geriau trumpa šventė, negu nieko. Tikriausiai, jeigu šis renginys ir nevyktų, tai nei miestas, nei "Žiemys", nei "Lietuva", niekas iš tų 1,225 mln. eurų negautų nė cento. Todėl, manau, geriau žvirblis saujoj....

Klaipedos vejai

Klaipedos vejai portretas
Gerai butu, kad atgaivintu sunaikinta zvejybiniu laivu kontingenta, butu daugiau darbo vietu, ir tada tikrai galetume vadintis jurine valstybe, o, ne kisti pinigusi vejo gaudyma, be to, p, Grubliauskai, kiek dar ilgai darys miestui GEDÀ buves kinoteatras prie Birzos tilto?Y ra kas veikti mieste?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių