Klaipėdietis mulkino tarnybas

Melagingas iškvietimas Klaipėdoje ant kojų sukėlė visas tarnybas. Policijos pareigūnams buvo pranešta, esą asmuo negali patekti į butą, kuriame yra sunegalavęs jo tėvas. Medikai atskubėjo šiam žmogui suteikti pirmąją pagalbą, o gaisrininkai ketino išlaisvinti bute užsirakinusįjį, kuriam esą buvo bloga.

Pirmadienio naktį policijos pareigūnai gavo pranešimą, esą klaipėdietis negali patekti į Smiltelės gatvėje esantį butą, kuriame užsirakinęs prastai besijaučiantis jo tėvas.

Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus viršininkas Tadas Rumševičius patvirtino, jog toks pranešimas buvo gautas.

„Asmuo pranešė, kad kurį laiką nesusisiekė su tėvu, jo įtarimu, tėvui pablogėjo sveikata, dėl to jis ir neatrakina durų“, – pasakojo T. Rumševičius.

Pasak pareigūnų, atvykus tarnyboms nustatyta, kad pranešimas buvo melagingas. Į butą asmuo negalėjo patekti, nes pametė raktus. Pranešėjui nustatytas 2,79 prom. neblaivumas ir surašyti trys administracinio nusižengimo protokolai.

Miesto vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Asta Kažukauskienė pabrėžė, kad nėra aišku, ar bute kas nors buvo, bet medicinos darbuotojų ir gaisrininkų pagalbos neprireikė.

Kasdien gauname melagingų iškvietimų.

Klaipėdos greitosios medicinos pagalbos stoties vadovė Nijolė Dambrauskienė pasakojo, kad tokių melagingų iškvietimų gaunama kiekvieną dieną, tačiau tarnybos bet kokiu atveju reaguoja ir važiuoja į nurodytą įvykio vietą.

„Kasdien gauname melagingų iškvietimų, nežinome, ar tai tyčiniai terorizavimai, ar žaismingo pobūdžio veika. Kreipėmės ir į pareigūnus, tačiau niekas nesikeičia, ir toliau važiuojame pagal tokius iškvietimus. Tiesiog atliekame savo pareigą, įsitikiname, kad žmogaus gyvybei niekas negresia, ir dirbame toliau“, – aiškino N. Dambrauskienė.

Uostamiesčio Kriminalinės policijos informacijos analizės skyriaus duomenimis, dėl melagingų pranešimų apie įvykius Klaipėdoje pernai buvo pradėtos 67 administracinės teisenos, šiemet – jau 33.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Joo

Joo portretas
Valinsko ir konservatnykų schaikos chebrantas.

Lauris.R

Lauris.R portretas
Taip būna su persigerusiais
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių