Klaipėdiečių širdis šildė „Maltiečių“ sriuba

Gerosios žvaigždės miestu paskelbtas uostamiestis sekmadienį kvepėjo atjautą ir geraširdiškumą skatinančių „Maltiečių“ išvirta sriuba.

Nuo vidurdienio naminės sriubos kvapas į Teatro aikštę viliojo būrius klaipėdiečių.
„Išvirėme apie 800 porcijų sriubos. Stengėmės, kad skani būtų. Virėme sočią, žiemai tinkančią, šiupininę“, – vos spėdamos suktis prie sriubos puodo pasakojo Milda ir Gabrielė.

Pirmųjų sriubos ragautojų susirinko tiek daug, kad aikštėje nusidriekė didžiulė eilė.

Maltos ordino pagalbos tarnyba visus metus karštu maistu aprūpina dešimtis vienišų, savimi negalinčių pasirūpinti senelių.

„Maltiečių“ kalėdinės sriubos akcijos metu surinktos lėšos organizacijai leidžia tęsti socialinę veiklą.

„Juk iš to, kiek žmonės suaukoja, mes sriubą verdame daugeliui vargstančių visus metus“, – tikino „Maltiečių“ savanorės.

Ragaujantys nemokamas vaišes, buvo raginimai aukoti. Kiek klaipėdiečiai buvo dosnūs paaiškės tik po renginio suskaičiavus aukų dėžučių turinį.

„Klaipėdiečiai nesiskundžia nei apetitu, nei dosnumu. Vos spėjau pilstyti sriubą, net pūslę ant piršto samtis pritrynė. Keturis pirmuosius puodus išdalinau kone per 20 minučių. Žmonės gyrė ir džiaugėsi. Vadinasi sriuba pavyko, o ir pati šventė – puiki“, – kalbėjo pirmasis sriubos samtį į rankas ėmęs Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Be miesto mero prie „Maltiečių“ sriubos puodo teko pastovėti ir kitiems uostamiesčio žinomiems žmonėms – kultūros ir meno veikėjams, šou verslo atstovams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klaipedietis

klaipedietis portretas
Eilute didele susidare.Gerai kad nors ir taip zmonems padeda.

Staraas

Staraas portretas
galėtų tą sriubą dalinti varguolių susibūrimo ir egzistencijos vietose o ne miesto centre.T.y.prie šiukšlynų, konteinerių ar prie buv.Baltijos kino teatro liekanų.Dabar žmoneliams dar važiuoti iki tos sriubos toli reikia.O Neniškis su Daugininkiene už dyką tokių tikrai nevež..

Pensijas

Pensijas  portretas
pasirupinkite kad normalias gautų /kurie dar neseni vargsta-darba su nežeminančiu atlyginimu turėtu o ne savo suš-tą sriubą kiskit.Pagaliau-pasirūpinkite vargstančiais realiai kaip nors o ne tep.Kad man kuoks pons iš užsieno sektos su miesto valdžia tiestų viralo lėkšte o as dar turėčiai aniems dėkoti-nesulauksit. Visiškas pažeminims! Tfu...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių