Klaipėdiečių apklausa: atsakė, ar reikia miestui pirkti paštą

Dėl ekonominių sumetimų Klaipėdos centrinis paštas iš milžiniškų, kone avarinės būklės rūmų Liepų gatvėje spalio pradžioje iškeltas į savo dydžiu kur kas kuklesnes, nuomojamas patalpas Herkaus Manto gatvėje esančiame verslo centre. "Lietuvos paštui" priklausantis milžiniškas objektas šiuo metu stovi tuščias. Pardavimo aukcionas jau paskelbtas, tikimasi, kad atsiras norinčiųjų įsigyti pastatą. Dauguma kalbintų klaipėdiečių mano, kad istorinį paštą nupirkti ir jį restauruoti turėtų būtent miesto savivaldybė.

Lukas:

– Manau, kad miestui reikėtų nusipirkti ir galbūt renovuoti paštą. Vis tiek tai – Klaipėdos simbolis, kuris galėtų tapti žinomesnis, lankomesnis ir patrauklesnis tiek vietos gyventojams, tiek turistams.

Virginija:

– Žinoma, juk tai – paveldas. Ir mūsų vaikams bei anūkams svarbu jį palikti. Juk čia ne šiaip koks monolitinis namas, o istorinis dalykas.

Milda:

– Esu klaipėdietė ir atsimenu senąjį paštą nuo pat gimimo. Žmonės užaugo su tuo paštu. Miestas būtinai turi jį išsaugoti.

Rasa:

– Dabartinės patalpos, į kurias perkeltas centrinis paštas, visai patogios. Bet istorinį pastatą, manau, miestas turėtų išsaugoti. Tai gali padaryti ir verslas, svarbiausia, kad būtų prižiūrimas ir prieinamas visiems klaipėdiečiams.

Algirdas:

– Apleisti tikrai negalima. Viskas tik verslui, na, o žmonės kur? Gaila, jei tokios gražios patalpos trūnys. Kiek tokių pastatų Klaipėdoje belikę? Pats šiame pašte anksčiau dirbau. Patalpos – labai didelės, bet reikia įdėti daug milijonų. Jeigu jį atstatytų kaip paštą, būtų labai įdomu, nes ten labai daug kas yra išlikę iš tų laikų, kai žmonės dar arkliais ir vežimais važinėjo.

Danutė

– Šis paštas – istorinis paminklas. Ateis nauji, baisu, kad jo nenugyventų. Reikia nupirkti, sutvarkyti ir leisti kažkam nuomotis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

deinis

deinis portretas
PIRKTI iš ko iš PRŪSŲ ,ju jau nėra ,išžudyti ,ir sugalvok pirks iš ko ,kam atiduos pinigus ,buvo ne vienas pssiūlymas ,BANKAS ,SANTUOKOS RŪMAI ,kiek reikia patalpų visokiems bureliams ,išnomuokite ,ir bus pinigų ,buvo pasiūlymas nestatyti požeminio garažo ,nekirsti medžių DANGĖS skvėre ,ir daug kitų bereikalingų pinigų išlaidavimo

Hmm..

Hmm.. portretas
Žmonės gyvenantys mieste(savivaldybės taryba juos atstovauja) savo miesto istorinius namus turi atiduoti visokiem piniguočiam? Ir ne kitaip. Kadangi valdžiukai nedirba miesto viešam intersui o dirba tik biudžeto didinimui...Galėsim gėrėtis iš tolo

Nervas

Nervas portretas
Tą pastatą reikttų atiduot pradinių statytojų paveldėtojams. Ne parduoti , perduoti ir atsiprašyti už neteisingą naudojimasi. Manau būtų teisingiausia....
VISI KOMENTARAI 41

Galerijos

Daugiau straipsnių