Klaipėdiečiai stebėjo keistą vaizdą: po langais – veiksmo filmą primenanti scena

Karklų gatvėje gyvenantys klaipėdiečiai penktadienį ryte pro langus stebėjo keistą vaizdą, primenantį nusikaltėlių sulaikymo operaciją. Netruko paaiškėti, kad tai – vienas karinių pratybų epizodų.

„Pirmiausia pamatėme du civilius vyrus. Nustebino tai, kad jie buvo ginkluoti. Netrukus atlėkė policijos automobiliai, iš jų išlipo ginkluoti policininkai ir paguldė tuos du vyrus ant žemės. Matėme ir kariškius, tiesa, jie stovėjo atokiau nuo šio veiksmo vietos. Iš pradžių išsigandome, pamanėme, kad gaudo nusikaltėlius. Buvo nejauku matyti ginkluotus civilius“, – apie patirtus įspūdžius atviravo klaipėdietė.

Kariškių atstovai paaiškino, kad tai buvo žaidybinė situacija, imituoti hibridinio karo įvykiai, kai ginkluoti civilių rūbais vilkintys priešai užima pastatą.

Pasak scenarijaus, policija, gavusi apie tai žinią, atvyko į įvykio vietą ir sulaikė įtarimų sukėlusius asmenis. Kariškiai ėmėsi stebėti priešų užimtą pastatą. Sekmadienį ryte numatomas šio bei kitoje Klaipėdos vietoje savivaldybe pavadinto pastato šturmas.

Visa tai yra karinių pratybų „Stiprus Grifonas 2021“ dalis.

Šiandien 12.30 val. Taikos pr. 56 (šalia bendrovės „Pajūrio kartingai“) klaipėdiečiai galės apžiūrėti JAV rotacinių pajėgų Europoje 8-ojo kavalerijos pulko 2-ojo bataliono tanką „Abrams M1A2“ ir pėstininkų kovos mašiną „Bradley M2A3“, Lietuvos kariuomenės ir sąjungininkų naudojamus šarvuočius, visureigius, haubicas, minosvaidžius, artimo nuotolio oro gynybos ir prieštankines sistemas bei kitą karinę techniką ar ginkluotę.

Apie 13 val. žiūrovai pamatys skrendančius NATO oro policijos misiją atliekančius Ispanijos karališkųjų karinių oro pajėgų naikintuvus „Eurofighter Typhoon“ ir Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų sraigtasparnius „Dauphin“.

Kariškiai praneša, kad bus naudojami imitaciniai (garsiniai) šaudmenys, ir prašo gyventojų supratimo bei ragina neišsigąsti išgirdus šūvius ar pamačius karius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

A

A portretas
Silpnapročių komentarai

Anarchija

Anarchija  portretas
Ko šunys be antsnukiu ka koronos spektaklis baigėsi .

X

X portretas
Runkeliai be kepuriu daro spektalį
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių