Klaipėdiečiai parašais parėmė politikus

Klaipėdoje penkios iš dvylikos politinių jėgų turėjo surinkti ir iki vakar dienos Rinkimų komisijai pristatyti mažiausiai po 840 parašų, kad galėtų dalyvauti rinkimuose. Pirmieji parašų rinkimo lapus vakar iš pat ryto pateikė politinio komiteto "Ištikimi Klaipėdai" atstovai.

Žmonių pritarimo, kad galėtų dalyvauti savivaldos rinkimuose, siekė tos politinės partijos ar komitetai, kurie praėjusiuose savivaldybių tarybų rinkimuose nekėlė pretendentų į merus ir kandidatų sąrašų.

Klaipėdoje tokios politinės jėgos yra penkios: Demokratų sąjunga "Vardan Lietuvos", Laisvės partija, Lietuvos regionų partija, politinis komitetas "Ištikimi Klaipėdai" ir partija "Laisvė ir teisingumas".

Rinkėjų palaikymo parašai buvo renkami iki vakar dienos ne tik elektroniniu būdu, bet ir lapuose.

Elektroniniu būdu rinkti parašus geriausiai sekėsi Laisvės partijai, kurią tokiu būdu parėmė 598 rinkėjai, už Sauliaus Skvernelio vadovaujamos sąjungos "Vardan Lietuvos" Klaipėdos atstovus internetu pasirašė 338 klaipėdiečiai, "Laisvė ir teisingumas" surinko 247 elektroninius parašus, Lietuvos regionų partija – 54, o politinis komitetas "Ištikimi Klaipėdai" – 21 elektroninį parašą.

Nors klaipėdiečių politinis komitetas surinko mažiausiai rėmėjų parašų internete, jų atstovai pirmieji pristatė ranka pasirašytus parašų lapus Rinkimų komisijai vakar iš pat ryto.

"Komitetas pristatė parašų lapus, juose – 1 276 parašai, jų pakanka, tačiau tuos parašus dar tikrinsime kitą savaitę. Iš pirmo žvilgsnio panašu, kad jie rinkti tvarkingai. Mūsų patirtis rodo, kad parašai dažniausiai anuliuojami, kai pasirašiusieji nėra registruoti toje savivaldybėje, už kurios kandidatus pasirašė", – patikslino Klaipėdos rinkimų komisijos pirmininkas Adolfas Gritėnas.

Klaipėdoje kandidatuoja 12 politinių jėgų, kurioms atstovauja 327 politikai, tačiau 26-ių iš jų Vyriausioji rinkimų komisija neįregistravo, nes jų dokumentai pateikti netvarkingai. Šį sprendimą pretendentai dar gali apskųsti teismui iki vasario 3 d.

Uostamiestyje pretendentai sieks 31 tarybos nario mandato.

Klaipėdoje yra registruota 165 710 rinkimų teisę turinčių asmenų.

Galutinius artėjančiuose savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose dalyvaujančių kandidatų sąrašus Vyriausioji rinkimų komisija paskelbs ne vėliau kaip vasario 3 d.

Rinkimai vyks kovo 5 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha

Cha portretas
žinau aš tą virtuvę..Šį kartą kaip ir praeita niekas politikams parašu nerinko. Na gal tik tiem katri nepriklausomai eina Bet ar matė kas renkant parašus turguose ar kitose žmonių buvmo vietose? Ne. Na o elektroniniu būdu bankai ir kiti valdžios įtakotukai turintys asmeninius duomenis tikrai užjaus ir padės:D) Už ką tu asmeniškai pasirašei taigi nepatikrinsi? Kaip ir ta už ką prabalsavai..Tep ir eina mūsų banditu sukurta ,,demokratija" kap ėjusi. Pasityčiojimu iš Tautos keliu..

Memel

Memel portretas
Kas_gali remti pidaruS...?

Kosmaras

Kosmaras portretas
Nieko neremiu. Kas juos gali remti?
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių