Klaipėdą žavėjęs kruizinis burlaivis įgis „brolį“

Hamburge esanti kompanija „Sea Cloud Cruises“ garsėjo tuo, kad motorlaivių kruizinį laivyną su stiebais ir burėmis.

Dar įspūdingesnis burlaivis

Šios kompanijos laivas „Sea Cloud II“ yra lankęsis ir Klaipėdos uoste. Įspūdingai jis atrodė šalia kitų burlaivių, apsilankęs Klaipėdoje 2017 metais per Jūros šventę.

„Sea Cloud II“ pastaraisiais metais Klaipėdoje lankėsi po du kartus vidurvasarį, tik šiemet jo nesulauksime.

„Sea Cloud Cruises“ užsakė pastatyti naują kruizinį laivą „Sea Cloud Spirit“. Tai bus 138 metrų ilgio laivas. Jis atrodys dar įspūdingiau nei nuo 2000 metų naudojamas „Sea Cloud II“, kuris yra 106 metrų.

„Sea Cloud Spirit“ bus statomas Ispanijos Vigo uoste. Jį planuojama paleisti 2020 metų sezoną.

Naujasis kruizinis burlaivis pradžioje plaukios Viduržemio jūros regione. Vėliau jis gali persikelti ir į turtingų klientų galintį pritraukti Karibų jūros regioną.

Laivas – išskirtiniams klientams

Ar plaukios šis laivas Baltijos jūroje? Galbūt kada nors ir užsuks, nors tikimybė maža, nes Baltijos jūros regioną labiau mėgsta mažesnes ir vidutines pajamas gaunantys asmenys, kuriems skirti pigesni ir po kelis tūkstančius vietų turintys didieji kruiziniai laineriai.

„Sea Cloud Spirit“ bus prabangios klasės burlaivis, skirtas ypač turtingiems žmonėms. Laivas turės 69 kajutes, iš jų 25 su privačiais balkonais. Jis bus skirtas plukdyti tik 136 klientams, kuriuos aptarnaus 85 įgulos nariai.

Laive planuojama sukurti ir ypatingą interjero dizainą. Jame bus įrengtas netgi liftas, ko paprastai nedideliuose burlaiviuose nebūna.

Galima tik įsivaizduoti, kokia prabanga bus „Sea Cloud Spirit“ laive. Dabar plaukiojančiame 96 keleivius galinčiame priimti „Sea Cloud II“ burlaivyje yra įrengta 16 išskirtinių liuks klasės kajučių su prabangiais baldais, ypatingu interjeru, marmurinėmis voniomis ir auksu padengtais čiaupais.

Burės sugrąžina į istoriją

Kruizinis laivas „Sea Cloud Spirit“ bus varomas dyzeliniais elektriniais varikliais, bet jis galės plaukti ir išskleidęs bures. Bendras jų plotas bus 4 tūkstančiai kvadratinių metrų. Laivo burės bus valdomos automatiškai ir išskleidžiamos palyginti greitai.

Burės yra vienas iš kruizinių laivų prabangos ženklų. Įprasta, kad „Sea Cloud Cruises“ laivams plaukiant išskleidžiamos burės ir išjungiami įprasti varikliai, kad klientai galėtų pajusti, kaip plaukė dideli burlaiviai 18 ar 19 amžiuje. 

„Sea Cloud Spirit“ bus trečiasis „Sea Cloud Cruises“ burlaivis. Be „Sea Cloud II“ dar buvo „Sea Cloud“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesupratęs

Nesupratęs portretas
Citata: „„Sea Cloud Cruises“ garsėjo tuo, kad motorlaivių kruizinį laivyną su stiebais ir burėmis.“ Jūs ką nors supratote iš šio pasakymo?

Klausimui

Klausimui portretas
Tai gal tegul rašo tik lotyniškomis raidėmis, praleisdami žožius, darydami klaidas. Žodžiu, kaip dabartinis jaunimas rašo sms. Juk nemokamai, ane ?

Klausimas

Klausimas portretas
Kas per marazmatikai esate. Skaitote Kl.lt nemokamai ir dar pretenzijas reiškiate, jei praleistas koks žodis. Turbūt ne iš blogos valios Autorius tai padarė?
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių