Karo laivas prie uosto vartų aptiko ir sunaikino Antrojo pasaulinio karo miną

  • Teksto dydis:

Gegužės 11 d. Baltijos jūroje vykstant minų paieškos ir nukenksminimo operacijai „Open Spirit 2019" (liet. „Atvira dvasia"), Lietuvos teritoriniuose vandenyse rasta ir sėkmingai sunaikinta Antrojo pasaulinio karo vokiška jūrinė kontaktinė mina EMD. Apie 2 jūrmylės nuo Klaipėdos uosto vartų sprogmenį surado ir sunaikino Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų priešmininis laivas M54 „Kuršis".

Šioje operacijoje tai – jau ketvirtas surastas sprogmuo jūroje. Tris minas prieš tai šią savaitę surado ir sunaikino Belgijos karinio laivyno minų paieškos ir nukenksminimo laivas BNS „Bellis“. Laivo M54 „Kuršis“ surasta ir sunaikinta mina gulėjo ne tik prie aktyvaus laivybos kelio, bet ir šalia Lietuvai svarbaus elektros kabelio.

Lietuvoje po 2 metų pertraukos vykstančioje tarptautinėje istorinių minų paieškos ir nukenksminimo operacijoje „Open Spirit" dalyvauja 14 laivų iš 10-ties NATO ir partnerių valstybių. Šiemet operacijai vadovauja Lietuvos kariuomenės Karinės jūrų pajėgos.

Paskutinės Lietuvos teritoriniuose vandenyse ir išskirtinėje ekonominėje zonoje vykusios tarptautinės išminavimo operacijos „Open Spirit 2016" metu buvo išžvalgytas 54 kvadratinių jūrmylių plotas, surasta 15 jūrinių minų, 3 torpedos ir 3 nuskendusių laivų liekanos.

Karinių jūrų pajėgų nuotraukoje matoma surasta ir jau sunaikinta mina.


Šiame straipsnyje: minakarinis laivasuosto vartai

NAUJAUSI KOMENTARAI

To įdomu

To įdomu  portretas
Jūros srovės jas nešioja iš vietos į vietą

Ruki dolgije

Ruki dolgije portretas
Rinkimai diversija?

bet idomu....

bet idomu.... portretas
"..Laivo M54 „Kuršis“ surasta ir sunaikinta mina gulėjo ne tik prie aktyvaus laivybos kelio, bet ir šalia... Lietuvai svarbaus elektros kabelio..." Tai, koks ir kieno yra ,tas kabelis- uz ",,Apie 2 jūrmylės nuo Klaipėdos uosto,,"?? Gal - NordBaltik kabelis ?? Kodel klojant ta kabeli, nepatikrino normaliai del vokieciu mina??
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių