Karlskronos aikštėje pagaliau nebus tamsu: rengiamas apšvietimo projektas

Jau artėjančiais metais Karlskronos aikštėje turėtų tapti šviesiau – čia bus įrengtas apšvietimas. Šiuo metu pačiame miesto centre esanti zona neturi jai skirto apšvietimo – senieji žibintai paseno ir buvo pašalinti.

Šiuo metu rengiamas Karlskronos aikštės apšvietimo projektas.

Jį, pasak Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausiojo specialisto Karolio Šakarnio, įgyvendinti ketinama artėjančiais metais.

Darbus ir jų laiką numatoma suderinti su remontu Žvejų gatvėje.

Savivaldybės darbuotojas pasakojo, kad anksčiau aikštėje būta apšvietimo – stilistiškai jis buvo artimas čia veikiančio fontano elementams, tačiau per laiką šviestuvai ir stulpai susidėvėjo, tad juos teko pašalinti.

Įvertinus, kad senųjų šviestuvų atkartoti nepavyktų, nuspręsta juos suderinti su planuojamais statyti Žvejų gatvėje – taip siekiama stilistinio vientisumo.

Karlskronos aikštėje įrengiant apšvietimą nuspręsta išryškinti ir ten augančius didelius medžius, jie bus specialiai apšviesti iš apačios.

Jau rašėme, kad miestas imasi apšviesti ir daugiau mieste esančių tamsių erdvių.

Viena tokių – populiarusis Simonaitytės kalnas, kur žiemą pačiuožinėti rogutėmis susirenka išties nemažai gyventojų, šviesiau turėtų tapti įvairiuose miesto keliukuose ir pėsčiųjų dažnai lankomuose, bet užmirštuose takuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>

> portretas
Iseina,kad suoleliu pastatymui- atsiras projektas,bliudams -atsiras projektas,trinkelems- atsiras projektas,bordiurams- atskiras proketas,apsvietimui- atkiras projektas, ... Kad "specai" riebiai ant duoneles teptu,ar savUUU valdybeje besmegeniai sedi ?

jo

jo portretas
šunys loja-Klaipėda tvarkosi

Memel

Memel portretas
Tai rašiau savivaldybei dar prieš aikštės remontą ir buvo liūdna matyti, kad nebuvo padaryta. Panašiai kaip dabar taikos pr. atnaujinimas be papildomos juostos įrengimo kai vietos tam yra ir palikta tik viena juosta lengvajam transportui.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių