Karinės jūrų pajėgos kviečia švęsti drauge

  • Teksto dydis:

Atkūrus Lietuvos Nepriklausomybę, 1991 m. pradėta svarstyti galimybė atkurti karinį laivyną Klaipėdoje.

Prieš 25-erius metus tuometinis valstybės vadovas, Lietuvos Aukščiausiosios Tarybos pirmininkas Vytautas Landsbergis, įteikė pašventintas atkuriamų Karinių jūrų pajėgų vėliavas tuometiniam Pakrančių apsaugos rinktinės vadui Algiui Juozapui Leišiui bei Atskirojo laivų diviziono vadams. 1992 m. liepos 4 d. data laikoma oficialia Karinių jūrų pajėgų atkūrimo pradžia.

Per 25-erius metus Karinės jūrų pajėgos suformavo gilias tradicijas ir šiandien nepriekaištingai atlieka priskirtas funkcijas, o Lietuvos kariniai laivai ir kariai nuolat dalyvauja tarptautinėse pratybose ir operacijose.

Šiuo metu Lietuvos kariuomenės Karines jūrų pajėgas sudaro štabas, Karo laivų flotilė, Jūros ir pakrančių stebėjimo tarnyba, Jūrų gelbėjimo ir koordinavimo centras, Povandeninių veiksmų komanda, Mokymo centras, Logistikos tarnyba ir orkestras.

Karo laivų flotilės rikiuotėje šiuo metu yra devyni laivai ir du kateriai.

Karinės jūrų pajėgos kontroliuoja, saugo ir gina Lietuvos Respublikos teritorinę jūrą ir išskirtinę ekonominę zoną; stebi ir kontroliuoja povandeninę ir antvandeninę aplinką; vykdo išminavimo jūroje operacijas; teikia paramą institucijoms, vykdančioms antiteroristines operacijas jūroje; saugo ir kontroliuoja laivybą jūroje; organizuoja, koordinuoja ir vadovauja paieškos ir gelbėjimo operacijoms bei taršos likvidavimo darbams jūroje.

Norėdami pasidžiaugti šia gražia sukaktimi ir sėkminga pajėgų plėtra, Karinės jūrų pajėgos kviečia  Klaipėdos visuomenę ir miesto svečius liepos 4 d. dalyvauti 25-erių metų sukakties minėjimo renginiuose uostamiestyje.

Programa:

8.30-9.30 val. – Šv. Mišios už Lietuvos karo laivyną (Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčia, Rumpiškės g. 6);

12-13 val. – Iškilminga Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų ir užsienio karinių laivų, jų įgulų ir kitų padalinių rikiuotė, oficialios kalbos ir sveikinimai ir Lietuvos kariuomenės Garbės sargybos kuopos karių bei Karinių jūrų pajėgų orkestro pasirodymai (Klaipėdos kruizinių ir karo laivų terminalas, centrinė aikštė);

13-17 val. – Atviras karinių laivų lankymas (Klaipėdos kruizinių ir karo laivų terminalas).



NAUJAUSI KOMENTARAI

KOKIA CIA SVENTE?

KOKIA CIA SVENTE?  portretas
AMERIKOS NEPRILAUSOMYBES DIENA , DALYTE NENUSTOJA JUOKINTI SU SAVO LIEZUVIU AMERIKOS SUBINEJ

Jis

Jis portretas
Už mūsų laivyną galima tik mišias ir telaikyti, neaišku ar grįš iš paskutinio pasiplaukiojimo... Mes neturtinga Valstybė, galingų laivų neturėsime. Bet kokkiu atveju vyrai už jus vyno bokalas. tikiuosi karo metu nedezertyruosite.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių