Kalėdų Senelis užkrėtė klaipėdiečių vaikus švenčių laukimu

Daugybė mažųjų klaipėdiečių šeštadienį vakare įsitikino, kad Kalėdų Senelis yra, nes vaikai sutiko jį Teatro aikštėje, su juo žaidė, šoko ir išdykavo.

Itin šalto šeštadienio vakaras atėjo dar gerokai prieš 17 valandą. Bet šaltukas neišgąsdino mažųjų uostamiesčio gyventojų. Šiltai apsirengę, kupini smalsumo ir geros nuotaikos jie drauge su tėveliais skubėjo prie gražiosios miesto eglutės, kur žadėjo atvykti ir Kalėdų Senelis.

Vaikai nerimavo, žvalgėsi ir net lipo ant scenos. Gudresnieji pasižvalgė už linksmybėms paruoštos pakylos ir surado lūkuriuojantį Senelį. Žilabarzdis nesutriko ir kiekvieną, kuris nesidrovėjo, apkabino, sveikino, kvietė mamas ir tėčius nufotografuoti drauge su mažaisiais šeimos nariais.

Daivos Janauskaitės nuotr.

Kai gerai nusiteikęs ir pasiruošęs iš širdies pasilinksminti Senelis užlipo ant pakylos, jam iš paskos paskubėjo visas būrys vaikų. Jų nereikėjo raginti šokti, ploti, kilnoti kojas ir mojuoti rankomis. Mažieji klaipėdiečiai yra linksmi ir nesusikaustę. Tie, kurie netilpo ant scenos, šoko aikštėje drauge su tėvais, kai kurie ant tėčių pečių, kai kurie su drauge su broliukais ir sesutėmis.

Valandėlę ir suaugusieji pasijuto vaikais, besisukantys šviesuliukai ir džiugi nuotaika daugeliui susuko galvas.

Šventės laukimas yra taip pat šventė, besišypsančiuose suaugusiųjų veiduose švietė tikėjimas, kad viskas bus gerai, kad artimieji bus sveiki ir gyvi, kad visiems užteks duonos ir darbo, išminties ir kantrybės.

O tuo metu stebuklingas personažas žila barzda ir raudonais rūbais vedė būrį mažųjų per aikštę. Daugelis įsivaizdavo, kad drauge su Seneliu skrieja motociklais, kad kepa skanius blynus, siuva mamoms šventines sukneles.

 

 

Prisidūkę mažieji klaipėdiečiai patikėjo linksmojo Senelio pažadu, kad už gerus darbus ir paklusnumą jau visai greitai – per Kalėdas jis atneš išsvajotųjų dovanų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
kodel pranesam po renginio ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių