Kad švenčių laukimas būtų ramus: eglutę stebi vaizdo kameros

Svarbiausios Klaipėdos kalėdinės puošmenos akylai saugomis nuo piktavalių ir chuliganų. Policijos patrulių automobilis dažnai sukinėjasi Teatro ir prie Atgimimo aikštės, abi jos nuolat akylai stebimos vaizdo stebėjimo kameromis.

Klaipėdietė Ieva kasdien po darbo skuba namo, todėl šių metų uostamiesčio įdomybių – papuošimų ir eglutės Teatro aikštėje dar nebuvo mačiusi.

Vieną rytą moteris nusprendė anksčiau išeiti iš namų ir niekieno netrukdoma pasigrožėti mažąja eglute.

Apie 8 val. į aikštę atėjusi moteris buvo vienintelė smalsuolė.

Vaikštinėdama aplink grožybes ji suprato, kad yra akylai stebima – prie pat Klaipėdos dramos teatro laiptų stovėjo policijos mikroautobusas.

Kol kas jokių nederamo elgesio ar viešosios rimties trikdymo atvejų nepastebėta.

Klaipėdietė pamanė, kad pareigūnai aikštę saugo visą parą ir susimąstė, kiek tokia apsauga kainuoja.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos tarnybos viršininkas Darius Petraitis patikino, kad policininkai nebudi nei Teatro, nei Atgimimo aikštėse. Tačiau jos yra nuolat stebimos vaizdo stebėjimo kameromis.

"Teatro aikštėje yra kelios kameros, todėl vaizdas joje matomas iš kelių pusių. Kol kas jokių nederamo elgesio ar viešosios rimties trikdymo atvejų nepastebėta. Tikiu, kad mūsų mieste tokių atvejų, kaip Kaune, nebus", – D.Petraitis priminė laikinosios sostinės eglutę, kurią neseniai padegė piromanas.

Klaipėdos miesto policijos komisariato vadovė Rasa Bekėžienė patikino, kad policininkai gyvai nebudi aikštėje visą parą.

Rasa Bekėžienė: kol kas čia viskas ramu.

Į negerus įvykius reaguojantiems pareigūnams duota užduotis dažniau užsukti į abi aikštes bet kuriuo paros metu.

Šiemet ne tik Teatro, bet ir Atgimimo aikštė paskelbta zona be pirotechnikos. Pareigūnams duota užduotis stebėti, kad būtų laikomasi reikalavimo nenaudoti pirotechnikos priemonių šiose vietose.

Jie turi ne tik užtikrinti viešąją tvarką, bet ir stebėti, kad būtų laikomasi reikalavimo Teatro ir Atgimimo aikštėse nenaudoti pirotechnikos.

"Šiemet ne tik Teatro, bet ir Atgimimo aikštė paskelbta zona be pirotechnikos. Pareigūnams duota užduotis stebėti, kad būtų laikomasi reikalavimo nenaudoti pirotechnikos priemonių šiose vietose. Kol kas čia viskas ramu", – patikino komisariato vadovė.

Kadangi pareigūnai šias užduotis atlieka vykdydami savo kasdienius darbus, atskirai už tai jiems nebus mokama, tad abejonės dėl papildomų išlaidų – išsklaidytos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

man tai panašu

man tai panašu portretas
į sarkofagą: ata eglutei :)

pietietis.

pietietis. portretas
atrodo kaip skydais atitvertas remontuojamas sulinys.

kl

kl portretas
Klounai neturi ka veikti, nu dar pastaykite amzinajai sargybai pora agurku.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių