J. Šiugždinienė: Ukrainos mokykla Klaipėdoje rugsėjo 1-ąją neatsivers

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė teigia, kad galimybės, jog Klaipėdoje steigiama Ukrainos mokykla duris atvertų nuo rugsėjo 1-osios – nėra. Pasak jos, procesą stabdo tai, kad mokyklos steigėjai vis dar nėra sutvarkę reikiamų dokumentų, nesusiradę patalpų, kuriose būtų plėtojama ugdymo įstaigos veikla. Ministrė tikina, kad išsprendus šiuos klausimus, mokykla darbą galėtų pradėti dar rugsėjo mėnesį.

„Manau, mes turime labai aiškiai pasakyti ukrainiečių tėvams, vaikams, kad rugsėjo 1 d. galimybių mokyklą atidaryti nėra, nes liko vos kelios dienos. Kol kas sutarties dėl patalpų nėra ir taip pat dokumentai nėra sutvarkyti“, – žurnalistams Klaipėdoje teigė J. Šiugždinienė.

Visgi ministrė tikina, kad Ukrainos mokyklai steigimosi procese ministerija ir toliau padės.

„Mes padedame ir padėsime įsisteigti mokyklai, nes poreikis tikrai yra ir mes jau esame net keturias programas ukrainiečių kalba pasitvirtinę. Tai tikrai nėra jokia problema ir tikrai padedame ir padėsime. Tačiau turiu konstatuoti, kad rugsėjo 1-ąją tikrai nėra pasirengta atidaryti šią mokyklą“, – sakė ji.

J. Šiugždinienė akcentuoja, kad steigiama Ukrainos mokykla taip pat turi atitikti visus privačiai mokyklai keliamus kriterijus.

„Vienodos taisyklės galioja visoms privačioms mokykloms Lietuvoje. Tai yra privati ne valstybinė mokykla ir ji turi atitikti visus reikalavimus tokius, kokie yra visoms mokykloms Lietuvoje. Tai yra privati, nevalstybinė mokykla ir ji turi atitikti visus reikalavimus, kokie yra visoms mokykloms, kurios nori steigtis Lietuvos Respublikoje“, – pabrėžė ji.

Ministrė pripažįsta, kad šiuo metu daugiausiai neaiškumo yra dėl patalpų, kuriose galėtų būti įsteigta Ukrainos mokykla. Pasak jos, ministerija vieną patalpų variantą jau yra pasiūliusi.

„Ministerija yra vieną variantą pasiūliusi, tačiau mes tikrai nesame nuomos agentūra, čia jau reikia pačiai mokyklai tartis dėl patalpų. Žinau, kad su savivaldybe buvo nemažai kalbėta. Bet tikrai Klaipėdos savivaldybės mokyklos yra labai gausios, mes turime rūpestį ir dėl didelių klasių. Taigi, kiek informavo miesto meras, kad miesto savivaldybė patalpų mokyklose laisvų neturi“, – sakė ji.

J. Šiugždinienė teigia, kad jei mokyklos steigėjams pavyks pateikti ir sutvarkyti reikiamus dokumentus, mokykla galėtų būti įsteigta dar rugsėjo mėnesį. Kol kas, pasak jos, ukrainiečių vaikai turėtų mokslo metus pradėti tose mokyklose, kuriose yra registruoti.

„Jeigu dokumentai bus sutvarkyti, rastos patalpos, tai rugsėjo mėnesį dar galima būtų tikėtis mokyklos atidarymo, tačiau aš tikrai raginu visus ukrainiečių tėvelius ir vaikus mokytis, kur dabar yra registravęsi. Tai rugsėjo 1-ąją pradedame mokyklose ir tikrai Klaipėdai sekasi labai neblogai, vaikai patenkinti, tėvai irgi patenkinti ir, man atrodo, tiesiog rugsėjo 1-ąją sutikime ten, kur dabar mokomės“, – akcentavo J. Šiugždinienė.

„Ir tikrai raginu visas ukrainiečių šeimas registruoti vaikus valstybinėse mokyklose. Mes suteikiame ir neformalaus ugdymo galimybę, ir mokytis lietuvių kalbos net jeigu vaikai mokosi ir nuotoliniu būdu“, – taip pat pažymėjo ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

4

4 portretas
Nemoka jie tos ukrainiečių kalbos, visi kalba tik rusiškai, tai tegul ir lanko rusų mokyklas, koks skirtumas ukrainiečių ar rusų kalba, svarbu kad viską supranta

...ir viskas

...ir viskas portretas
arba už savivaldybių arba už valstybės biudžeto pinigus

Blusius

Blusius portretas
Kokios dar čia nesąmonės,jau ir taip pilna viskių mokyklų rusų,lenkų,zydų ,o dabar dar chacholų...
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių