Išbandyta mobilioji parkavimo kontrolės įranga

  • Teksto dydis:

Gegužės 24 dieną VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ specialistai tikrino automatinės parkavimo kontrolės įrangos veikimą. Kontrolė atliekama naudojant mobiliąją kamerą, nuskaitančią stovinčių automobilių numerius ir perduodančią informaciją kontrolieriams. Taip optimizuojamas parkavimo kontrolierių darbas, jis tampa efektyvesniu ir spartesniu. Tai pirmas tokios įrangos bandymas.

Įstaiga siekia, kad parkavimo rinkliavos administravimo sąnaudos sudarytų kuo mažesnę surinktos rinkliavos dalį ir, atitinkamai, kuo didesnė surinktų lėšų dalis pakliūtų į miesto biudžetą.

Šiuo metu administravimui tenka mažiau nei 25 centai nuo surinkto euro. Tai Lietuvos kontekste nėra didelė dalis. Vykdydami daugelį darnaus judumo veiklų, galime naudotis jų teikiamos sinergijos privalumais ir taip išlaikyti sąnaudų kontrolę.

Tačiau  svarbu žvelgti į priekį. Šiuo metu sąnaudose daugiau kaip pusę išlaidų sudaro kontrolierių atlyginimai ir ta dalis linkusi augti dėl nuolat didėjančio minimalaus darbo užmokesčio dydžio.

Todėl darbo įrangos ir darbo sąlygų technologizavimas yra gyvenimo būtinybė. Šiandienos testavimas – tai tik pirmas žingsnis ta kryptimi. Kaip ir kiekvieną naujovę, ir šią įstaiga diegs tik atlikusi kaštų / naudos analizę ir ištestavusi kiekvieną įdiegimo etapą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ne lyberalas

Ne lyberalas portretas
As pries viesa mokama infrastruktura, kuri priziurima is bendru miesto lesu. Lai savininkas savo asmenini kiema apsimokestina.

...

... portretas
O aš kaip tik būčoau už visų moegamųjų rajonų apmokestinimą. Sakysit kvaila. O priežastis tokia. Nori važinėti namo su įmonės transportu , mokėk. Dabar autobusiukai , visokios kepyklu , pardavyklu mašinos prigrūstos į kiemus. Kai tuo tarpų tų pačių piliečių nuosavi automobiliai pūpso kieme nejudinami kiaurą dieną. Taip butui gaunasi ne dvi , o trys, keturios mašinos. Po to stebimės , kad vietų nėra. Ne ponai , apmokestintu , nebūtų problemos su savo ar visuomeniniu auto iki darbo nuvykti ir ten persėsti į įmonės auto. O ir kitiems nereikėtu at stogo vietos ieškoti. Ir " lavonai" metų metus nejudinami iš kiemų dingtų.

Parkomatam boikotas

Parkomatam boikotas portretas
Reketintininkai prisidenge kkt pavadinimu, lauk iš miegamuju rajonu su savo parkomatais ir inspektoriais, apsimokestinkit turčiu rajonus o ne rumpiskes kauno gatves rajona. Švonderiai prake1kti odiniais švarkais
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių