Įpusėjus žiemai – gatvių valytojų stygius uostamiestyje

Klaipėdos savivaldybės administracijai tenka aiškintis, kodėl mieste trūksta gatvių valytojų. Taip atsitiko, kad dar praėjusią vasarą paskelbtas konkursas šioms paslaugoms buvo nutrauktas teismo nutartimi. Vis dėlto jau visai netrukus planuojama pasirašyti trimetę sutartį su rangovais.

Šiuo metu Klaipėdos gatvėse sniegas nutirpęs, tačiau visai kita situacija buvo gruodį, kai kelias dienas be pertrūkio sningant, gatvės buvo pilnos sniego.

Savivaldybė patikrino ir nustatė, kad gatvės slidžios, nenuvalytos sniego sankaupos, neužtikrintas eismo saugumas, todėl už gruodį rangovui skirta 9,8 tūkst. eurų bauda.

Kadangi žiema nesibaigė ir sniego dar galime sulaukti, savivaldybės administracijos atstovai buvo pakviesti paaiškinti politikams, kokia situacija dėl gatvių priežiūros mieste.

Paaiškėjo, kad pernai balandį tarp savivaldybės administracijos ir Klaipėdos autobusų parko buvo pasirašyta paslaugų sutartis dėl gatvių mechanizuoto tvarkymo paslaugos, apimančios valymą ir barstymą žiemą ir gatvių šlavimą bei laistymą vasarą.

Tikimasi, kad kai miestas bus valomas trijų rangovų su didesniais techniniais pajėgumais, miesto gatvės esant snygiui, plikledžiui, bus žymiai saugesnės.

"Pažymėtina tai, kad sutartis su savivaldybe skirta šiaurinės miesto dalies gatvių priežiūrai, o kitų miesto dalių priežiūra (pietinės ir centrinės miesto dalių) numatyta tik susiklosčius neeilinei situacijai, kokia ir susiklostė 2022 m. pabaigoje", – rašoma aiškinamajame rašte.

2022 m. pirkimas žiemos valymui buvo pradėtas dar birželį, konkurso procedūros buvo nutrauktos dėl Lietuvos Aukščiausiojo Teismo nutarties. Teisminis ginčas tęsiasi nuo 2021 m. liepos.

Paskui pirkimas dar kartą paskelbtas ir nutrauktas "dėl netiksliai suformuluoto standarto reikalavimo technikai, siekiant įvykdyti "žaliąjį"  pirkimą".

Patikslinus reikalavimą, konkursas dar kartą paskelbtas ir vėl nutrauktas dėl netikslumų sąlygose.

Galiausiai paskelbtas naujas gatvių valymo paslaugų pirkimas, kurio preliminari data jau greitai – 2023 m. sausio vidurys.

"Planuojama pasirašyti trimetę sutartį, kai pietinę miesto dalį valys rangovas "X", centrinę miesto dalį valys rangovas "Y", o šiaurinę dalį – Klaipėdos autobusų parkas. Tikimasi, kad kai miestas bus valomas trijų rangovų su didesniais techniniais pajėgumais, miesto gatvės esant snygiui, plikledžiui, bus žymiai saugesnės", – rašoma rašte.



NAUJAUSI KOMENTARAI

girtas eziukas

girtas eziukas portretas
Baudas reikia skirti tiems,kas nesudare valymo sutarciu. Ju pasiaiskinimai juokingi.Klaipedoje pilna technikos.Tegul tik sumoka uz darba ir gatves bus nuvalytos laiku.Tik klausimas-kur pinigai?

Apie

Apie portretas
,,vieną valytoją". Neatsimenu prieš kiek metu mačiau gatvę valanti valytoją. Senai tokių nebėra. Yra tik traktoriukai, ir tie gatvėse pasirodo tik esant ypatingai padėčiai.

O

O portretas
Įdomu kokia gatvių valymo techniką turi Autobusų parkas? Mačiau tik vieną sunkvežimį.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių