Ieškomas investuotojas Sendvario daugiafunkciam centrui statyti

  • Teksto dydis:

Jau paskelbta privataus investuotojo atranka Sendvario daugiafunkcio centro statybai. Pasiūlymų bus laukiama iki gegužės 26 dienos. Planuose – statybas pradėti už poros metų, o pirmieji auklėtiniai darželio ir mokyklos duris turėtų praverti jau 2026 m.

Sendvario seniūnijoje Savivaldybei priklausančiame 3,7 ha žemės sklype Trušeliuose ruošiamasi statyti 8 tūkst. kv. m. pastatą, kuriame bus įrengta 230 vietų ikimokykliniam ir priešmokykliniam ugdymui, 550 vietų pradiniam ir pagrindiniam ugdymui, salės sportui ir kultūrai, bus sutvarkyta ir aplinka, įrengta reikalinga infrastruktūra.

„Šis projektas – vienas iš prioritetinių. Sparčiai augančioje Sendvario seniūnijoje trūksta viešosios infrastruktūros, o daugiafunkcis centras spręstų šias problemas. Rinkos konsultacijos parodė, kad investuotojai susidomėję šiuo objektu, o visame procese dalyvauja ir Centrinė projektų valdymo agentūra. Tai kelia investuotojų pasitikėjimą ir parodo, kad Savivaldybė – rimtas ir patikimas partneris. Didžiausias noras ir lūkestis šiandien, kad procesai vyktų sklandžiai ir Sendvario seniūnijoje gyvenančios šeimos turėtų galimybę mokytis, sportuoti, užsiimti kultūrine veikla arčiau namų“, – teigia Administracijos direktorius Artūras Bogdanovas.

„Savivaldybė nuėjo ilgą kelią dėl šio projekto įgyvendinimo ir padarė jau nemažai svarbių žingsnių. Parengėme investicinį projektą, įsigijome žemės sklypą. Ir dabar jau esame finišo tiesiojoje, kai pagrindinė mūsų užduotis yra daugiafunkciu sudominti verslą, kuris jį pastatytų. Šis projektas Savivaldybei leis užtikrinti itin Sendvario seniūnijoje reikalingą ugdymo, sporto ir poilsio infrastruktūrą“, – tikina Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Pasirašius sutartį su privačiu partneriu, statybai ir projektavimui būtų skirti 3 metai. Planuojama, kad statybos galėtų prasidėti 2023 m., o vaikai naująjį darželį ir mokyklą galėtų pradėti lankyti 2026 metais.

Daugiau informacijos apie projektą https://klaipedos-r.lt/index.php?1596568513.

Informacija apie pirkimą „Investuotojo atranka įgyvendinant viešojo ir privataus subjektų partnerystės projektą „Daugiafunkcio centro Sendvario seniūnijoje statyba ir paslaugų teikimas“ https://cvpp.eviesiejipirkimai.lt/Notice/Details/2021-691454.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių