Gripas traukiasi: Klaipėdoje atšaukta epidemija

Gyventojai gali lengviau atsikvėpti – Lietuvoje visą vasarį siautėjęs gripas slūgsta. Antradienį Klaipėdos savivaldybės administracija pranešė apie epidemijos pabaigą.

Pasak Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento specialistų, praėjusią savaitę (vasario 25–kovo 3 d.) Klaipėdos apskrityje sergamumo gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis rodiklis sumažėjo nuo 81,4 atvejo iki 68,8 atvejo 10 tūkst. gyventojų.

Vaikų sergamumas gripu ir peršalimo ligomis sudarė 53,4 proc. visų sergančiųjų. 

Klaipėdos apskrityje buvo užregistruoti 374 gripo atvejai (tarp jų – 113 vaikai). Dėl gripo sunkios ligos eigos į Klaipėdos apskrities ligonines buvo paguldyti 29 ligoniai (tarp jų – 21 vaikas).

Palyginti su aštuntąja šių metų savaite (vasario18–24 d.) sergamumas gripu ir peršalimo ligomis Klaipėdos mieste sumažėjo 23,3 proc., o registruotų gripo atvejų skaičius – 2,1 karto.

Įvertinę sergamumo rodiklius pirmadienį visuomenės sveikatos specialistai Klaipėdos miesto ir Kretingos rajono savivaldybėms pasiūlė atšaukti gripo epidemiją jų administracinėse teritorijose.

Antradienį tam oficialiai pritarė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas.

Vasario 25 d. gripo epidemija atšaukta ir Klaipėdos rajono bei Šilutės rajono savivaldybėse.

Nors gripo epidemija daugumoje Lietuvos miestų atšaukta, specialistai gyventojams rekomenduoja reguliariai plauti rankas, nešvariomis rankomis stengtis neliesti burnos, nosies ir akių, pasitraukti nuo kosinčių ar čiaudinčių asmenų.

Kosint ir čiaudint, rekomenduojama užsidengti burną ir nosį vienkartine nosine arba rankove (geriausia – alkūnės linkyje).

Taip pat svarbu dažnai vėdinti ir plauti patalpas bei pasirinkti šiam metų laikui tinkamus drabužius bei apavą.

Susirgus gripu ar peršalimo ligomis, būtina kreiptis į savo šeimos gydytoją dėl gydymo paskyrimo, nevykti į darbą, mokyklą, nevesti negaluojančių vaikų į darželius.

Epidemija Klaipėdoje buvo paskelbta sausio 29 dieną. Pernai ji paskelbta vasario 6 d., o atšaukta kovo 27 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių