Gerins apšvietimą senamiestyje

Klaipėdos senamiestyje planuojama patobulinti gatvių ir aikščių apšvietimą. Planuojama šiemet parengti bendrą jo schemą. Darbai turėtų startuoti kitąmet.

Pasak Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus Sauliaus Budino, pagrindinėse senamiesčio gatvėse, tokiose kaip Tiltų, Turgaus, rūpesčių dėl apšvietimo nekyla.

Tačiau sulaukiama gyventojų, verslininkų pastebėjimų dėl tamsių šalutinių gatvelių, viešųjų erdvių. Siekiant išspręsti šias problemas ir rengiama senamiesčio apšvietimo schema.

"Norime turėti bendrą, vieningą vaizdą, tvarkingą sistemą. Schema būtų vienas žingsnių apšvietimo senamiestyje pagerinimo link", – tvirtino vadovas.

S.Budinas informavo, kad šiemet jau dirbama dėl apšvietimo pagerinimo Karlskronos aikštėje.

"Vakarais ši viešoji erdvė yra tamsi. Panašių vietų yra ir daugiau", – komentavo vadovas.

Senamiestyje statomi ne įprasti šviestuvai, o dekoratyviniai. Tokia praktika taikoma jau kelerius metus. Dekoratyviniai šviestuvai montuojami ir naujamiestyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

medis

medis portretas
Kada įrengsit pėščiųjų/dviračių tako apšvietimą nuo Jono kalnelio iki Joniškės? Ten toks eismas diena ir vakare.

Anonimas

Anonimas portretas
Ne gerins o kaip visada sugadins, kaip buvo Taikos pr. 102,104, Pietinė g. 3,5 namų kiemuose, buvo sumontuotas normalus šviestuvas apšvienčiantis visą kiemą. Liberalai "sutvarkė" taip, kad liko visiškai tamsu, sumontavo vėlinių žvakutes.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių