Estakadoje Baltijos prospekte – neplanuoti darbai

Projektuojant rekonstrukciją senasis Baltijos prospekto pagrindas buvo įvertintas kaip pakankamai tvirtas naujai estakadai. Tačiau, atkasus žemę, paaiškėjo, kad jį teks stiprinti.

„Jei danga nebus sutvirtinta, pradės formuotis provėžos. Estakada bus graži, bet nusileidęs iškart pateksi į duobę“, – paaiškino savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

Kelias per silpnas toje vietoje, kur estakada įsilies į Baltijos prospektą. Projektuojant būsimus darbus, danga buvo tiriama. Tačiau ėminiai daromi tik kas porą šimtų metrų.

„Vienoje kelio pusėje pagrindai buvo normalūs, ir problemų nekėlė, o čia matyti, kad struktūra gerokai per maža“, – teigė G.Neniškis.

Administracijos direktorius ramino, kad papildomi darbai nepavėlins 2023 m. numatytos statybų pabaigos.

Tačiau projektas, nors ir nežymiai, brangs.

„Sumos bus neįspūdingos – tikrai ne šimtatūkstantinės. Projektuotojai apskaičiuos, ir tada pamatysime“, – paaiškino savivaldybės administracijos direktorius.

Papildomų darbų kaina priklausys nuo to, kokio ilgio ruože teks tvirtinti pagrindą.

Visa Baltijos prospekto estakados rekonstrukcijas vertinama apie 30,5 mln. eurų.

Administracijos direktorius sakė, kad didelio masto projektuose nedidelės korekcijos yra įprastos.

„Tokių atradimų tikrai dar bus. Matote, ir minų atrado – žmonės tiek laiko važinėjo ir nežinojo, kad Baltijos prospektas užminuotas“, – juokėsi G.Neniškis.

Antradienį išminuotojai iš statybvietės išgabeno Antrojo pasaulinio karo laikų vokiškas raketas. Anuomet dabartinio Baltijos prospekto vietoje vyko intensyvūs mūšiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Dariui.. grunto tyrimus terekia patikslinti ten kus bus busima estakados kolona. tad nera tikslo matuori kas 5 metrai.

a jo darkartą

a jo darkartą portretas
pas geoprojektą pasidomėkit kas netiki, jei toks dar likęs.

a jo

a jo portretas
pamenu prieš 2000-sius duonos kombinate darėm grunto tyrimus lygtais 18 metrų matavom grunto kietumą, įdomios smegduobės po 8 betonvežius buvo. atstumas nuo busimos estakados +/- 200 metrų
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių