Elektriniai autobusai „Dancer“ pasirodys Nidoje

  • Teksto dydis:

Klaipėdoje gaminami elektriniai autobusai „Dancer“ atvyksta į tarptautinį tarpdisciplininį festivalį „N Žemė“, meninės raiškos priemonėmis kalbantį aktualiomis ekologijos, žmogaus ir gamtos santykių temomis. Liepos 6 d. nidiškiai ir Neringos svečiai galės susipažinti su lengviausiais ir ekologiškiausiais autobusais pasaulyje. Festivalio lankytojai taip pat kviečiami į vėjo energija varomą ekskursiją po Nidą.

Nuo 18 val. kurorto vasarotojai ir festivalio žiūrovai „Dancer“ autobusą galės pamatyti ir įvertinti aikštėje prie Neringos savivaldybės. 19 val. vyks speciali ekskursija, kurios garsinį foną paklos ne variklio burzgimas, o Nidos vėjas ir paukščių klegesys. Tai įmanoma tik važiuojant elektriniu autobusu! Ekskursiją papildys Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ gido Arūno Balnos pasakojimas.

„Ypatingai džiaugiamės, kad į festivalį „N Žemė“ keliauti galime klaipėdiečių gamintu ir vėjo energija varomu kūriniu - šokėju. Kol kas ši ekologiška kelionė labiau simbolinė, mes visi labai norėtume, kad Neringai draugiškas transportas taptų natūralia kasdienybe“, - sako festivalio organizatorė ir VšĮ „Šeiko šokio teatras“ vadovė Agnija Šeiko.

„N žemė“ yra liepos 4-10 dienomis Nidoje vykstantis tarptautinis tarpdisciplininis muzikos festivalis. Jis apjungia įvairias meno formas – muziką, judesį, kiną, fotografiją bei performansą. Šiemet „N žemė“ kviečia ieškoti ryšio tarp žmogaus, miesto, istorijos ir meno.

„Dancer“ yra Klaipėdoje sukurtas ir gaminamas elektrinis autobusas. Jis ekologiškiausias pasaulyje, nes išsiskiria mažiausiu svoriu, todėl naudoja mažiau energijos. Autobuso kėbulas yra pagamintas iš perdirbtų PET butelių, jis yra varomas vėjo jėgainių pagaminta elektros energija.

Išankstinę registracija į Festivalio „N žėmė“ vėju varoma ekskursija po Nidą rasite „Facebook“ renginyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>

> portretas
Skaiciau,kad bemaz uz 1 limona ,Klaipedos svUUUvaldybe,"grozi",nupirko mums???Kad ,"jau",marsrutose dirba,zmones "vezioja",ar jau nebevezioja?Gal svUUU chebra prie sou biznio,uz musu pinigus,cirke isidarbino ?

Anonimas

Anonimas portretas
Ka tas "Dancer" reiskia? Cia is ciklo "Open Beach"?

Kęstas

Kęstas portretas
Klaipėdietiškas gtaziausias
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių