Ekonominės plėtros strategija: Klaipėdai trūksta specialistų?

Klaipėdoje ekonominės plėtros strategija rengiama jau beveik penkerius metus. Ji, pasak uostamiesčio vadovo Vytauto Grubliausko, apims laikotarpį iki 2030-ųjų ir aprėps įvairias miesto gyvenimo sritis bei vystymosi galimybes.

Naujajame dokumente turėtų derėti ne tik miesto, bet ir uosto bei kitų partnerių interesai.

Susitikęs su viešosios įstaigos "Klaipėda ID" atstovais meras kalbėjosi apie itin svarbią strategijos dalį – jaunųjų talentų pritraukimą ir specialistų ruošimą Klaipėdoje ir Klaipėdos krašte.

"Įsivardijome tai, kad, matant investicijų pobūdį, dinamiką, kuo toliau, tuo labiau susiduriame su pasiūlos problematika, nes paklausa, ypač aukštųjų technologijų specialybių studentams ar darbuotojams, auga vis labiau. Bet vietoje specialistų rengimas neatliepia tų poreikių ir lūkesčių, todėl kalbėjome, kaip sutelkti jėgas, kuriomis kryptimis labiau veikti, kurias institucijas įveiklinti dar stipriau", – teigė V.Grubliauskas.

Anot jo, specialistų tiek, kiek yra šiandien, nepakanka.

Tad vienas esminių susitikimo klausimų – kaip sutelkti akademinę bendruomenę, investuotojus ir jiems atstovaujančias institucijas, darbdavius, kad būtų suteikta didesnė energija specialistų, studentų rengimui.

Taip pat paminėta, kad nemaža dalis profesinėse mokyklose besimokančių studentų, ypač inžinerinių profesijų, yra "išgraibstomi" pirmame ar antrame kurse per praktikas.

Dėl esamų studijų programų apimčių didinimo, papildomų arba naujų programų įvedimo kolegijose, universitetuose, profesinio mokymo mokyklose galbūt bus svarstoma kreiptis į Vyriausybę.

"Klaipėda ID" pavedžiau organizuoti darbinį forumą, į kurį sukviestų visas veikiančias puses, kad nešvaistytų energijos tarpusavio konkurencijai tarp mokyklų, rengiant specialistus", – sakė meras.

Svarbu aiškiai suformuluoti, ko tiksliai reikia strategijai įgyvendinti, o tada atlikti tam tikrą rinkos analizę.

Tą tikimasi padaryti per lapkritį, vėliausiai – iki Kalėdų.

"Nedelsiant identifikavus arba labai aiškiai sutarus, įvardinus jautriausias temas, bus galima kalbėti apie užduoties analizei suformavimą, kad ji būtų tiksli, duodanti rezultatų, kurių mums labiausiai reikia", – tvirtino V.Grubliauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
......DDDDD 800 i rankas !

:)))

:))) portretas
prasyciau statistikos duomenu, kos tu labiausiai trukstamu specialisu siulomas algu vidurkis????

Anonimas

Anonimas portretas
ko noreti is Bananu krasto !
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių