Duodami kitiems, gauname neįkainojamą prasmės grąžą

  • Teksto dydis:

Vasarišką sekmadienį miestą užliejusi veržli „Vilties bėgimo“ bendruomenė tik dar kartą paliudijo: nuoširdžios ir prasmingos idėjos visada suranda kelią į žmonių širdis. Prie Klaipėdos savastimi tapusio renginio jau devynerius metus svariai prisideda ir bendrovė „Aros Marine“ – į šią iniciatyvą uostamiesčio įmonė įsiliejo ne tik kaip vienas didžiausių finansinių, bet ir savanorystės rėmėjų.

15 metų simbolis – 15 mazgų

Šiemečio „Vilties bėgimo“ dalyvius „Aros Marine“ komanda pasitiko iškalbingu šūkiu – „Pergalė, kuria didžiuojamės“.

„Mes didžiuojamės pergalėmis, kurias skaičiuojame įrengtais laivais. Bėgikai didžiuojasi pergalėmis, kurias matuoja kilometrais. Sergantieji onkologinėmis ligomis didžiuojasi pergale prieš ligą – tai yra pati svarbiausia pergalė, kurios visi siekiame šiandien“, – kalbėjo įmonės generalinis direktorius Giedrius Valainis.

Jau 15 metų „Aros Marine“ teikia pažangias jūrų lainerių interjero paslaugas – Klaipėdoje įsikūrusios kompanijos vardas šiandien plačiai žinomas visame pasaulyje. Tad svarbios sukakties proga įmonė kvietė visus norinčius išbandyti save ir simboliniame iššūkyje bei sykiu priminti senąsias jūrines tradicijas.

„Vilties bėgimo“ dalyvius ir svečius pasiryžome išmokyti rišti 15 svarbiausių jūrinių mazgų – manome, tai verta gebėti net tik klaipėdiečiams, bet ir kitiems jūrinės valstybės piliečiams“, – sumanymu dalijosi „Aros Marine“ vadovas.

Be to, smagi atrakcija dar labiau prisidės siekiant pergalės prieš klastingą ligą: įmonė įsipareigojo už kiekvieną sėkmingai surištą mazgą „Vilties bėgimo“ fondui papildomai paaukoti po 15 eurų.

V. Jonušaitytės-Brosse ir „Kemel photography“ nuotr.

Svarbiau ne duoti, o dalintis

Prisimindamas prasmingos partnerystės su „Vilties bėgimu“ ištakas, G. Valainis sako: „Klaipėdoje esame gimę ir augę, čia gyvename ir dirbame, tad net nekilo abejonių, kad turime prisidėti prie šios iniciatyvos.“

Klaipėdoje esame gimę ir augę, čia gyvename ir dirbame, tad net nekilo abejonių, kad turime prisidėti prie šios iniciatyvos.

Galiausiai šiuolaikinis sėkmingas verslas nebėra apibrėžiamas tik skaičiais pelno eilutėje – socialinė atsakomybė, kaip pabrėžė pašnekovas, stovi ant to paties vertės laiptelio.

„Klaipėdos širdyje kasmet vykstantis „Vilties bėgimas“, kuris labai gražiai pervadina mūsų miestą į Vilties miestą, sufleruoja, kad mums savanorystė ir pagalba – nuoširdžiai svarbu. Mes matome esančius šalia, norime kartu kurti šviesesnę kasdienybę. Sutikdami naujus kolegas, klausiame ne tik apie jų profesinius gebėjimus, bet ir apie jiems svarbiausias vertybes. Viena pamatinių „Aros Marine“ vertybių yra patikimumas. Tai įprasmina ne tik kuriamus tvirtus verslo santykius, bet ir žmogišką santykį, kuris garsiai ir drąsiai sako: „Aš galiu padėti, pasitikėk manimi“, – vadovui antrino „Aros Marine“ nuolatinio tobulėjimo vadovė Greta Galminė.

Savo ruožtu brolis pranciškonas Benediktas Jurčys pastebi – ilgus metus trunkanti „Aros Marine“ komandos ir Klaipėdos Šv. Pranciškaus Asyžiečio vienuolyno brolių draugystė brandina jokiais pinigais neišmatuojamas vertybes.

„Mus lydi evangelinė aukso taisyklė: „Tad visa, ko norite, kad jums darytų žmonės, ir jūs patys jiems darykite“ (Mt 7, 12). Būtent šioje mūsų solidarumo kelionėje su onkologiniais ligoniais ir jų artimaisiais mes išmokome, kad svarbiau yra ne duoti, o dalytis, ne gauti paramą, o ją priimti kaip įmonės dovaną, kuri teikia viltį ir šviesą. Būkite palaiminti ir džiaukimės gerove!“ – linkėjo „Vilties bėgimo“ sumanytojas.

Giedrius Valainis. V. Jonušaitytės-Brosse ir „Kemel photography“ nuotr.

Kviečia įsitraukti ir kitus

G. Valainio žodžiais, jau ne vienus metus broliai pranciškonai nuoširdžiai pasišventę dideliam ir svarbiam darbui, tad labai džiugu, kad „Vilties bėgimas“ taip stipriai išskleidė sparnus, o kartu nuosekliai auga ir surenkamų paramos lėšų apimtys.

Pašnekovas neabejoja, jog su tikra, įkvepiančia vizija ir atkakliu tikėjimu ja įmanoma nuversti kalnus. Dar vienas paveikus to pavyzdys – Asmenybės ugdymo kultūros centro Klaipėdoje istorija.

„Jo vadovas Dainius Šilingas ėmėsi labai gražios ir svarbios iniciatyvos mieste sukurti tokią erdvę, kurioje vaikai, ypač iš socialiai remtinų šeimų, turėtų galimybę sportuoti, turiningai leisti laisvalaikį, bendrauti, o ne važinėtų į „Akropolį“, kad ten galėtų pasinaudoti nemokamu internetu“, – sakė G. Valainis.

Jau dabar unikalaus jaunimo centro, kuriame įrengtas ir vienintelis Vakarų Lietuvoje uždaras riedlenčių parkas, užsiėmimai kas savaitę pritraukia daugiau kaip 400 vaikų. Dar platesnių galimybių atvers pabaigtas įstaigos patalpų remontas. Prie šių pokyčių „Aros Marine“ prisidėjo per 100 tūkst. eurų, tačiau 500 kv. m ploto erdvėse nenuveiktų darbų – vis dar apstu. Tad įmonė ne tik pati aktyviai dalyvauja jaunimo centro kūrimo istorijoje, bet ir kitus kviečia paremti prasmingą šios įstaigos misiją.

„Tai, kad šiandien Klaipėdoje nemažai žmonių žino apie tokį centrą, manau, jau yra didelis žingsnis. Savo ruožtu mes taip pat stengiamės skleisti žinią apie šio centro veiklą, kaip prie jos prisidedame patys bei kokią tai turi prasmę“, – kalbėjo „Aros Marine“ vadovas.

V. Jonušaitytės-Brosse ir „Kemel photography“ nuotr.

Dovana, kurios nenusipirksi

Neseniai įmonė ėmėsi dar vienos asmeninės mecenatystės iniciatyvos – projekto „100 savanorystės valandų“. Kaip teigė „Aros Marine“ nuolatinio tobulėjimo vadovė G. Galminė, pasitinkant 15 metų veiklos šventę norisi keisti įprastas gimtadienio tradicijas ir dovanoti patiems: savo laiką, pagalbą, energiją ir kartu su organizacijomis kurti įkvepiančias patirtis.

„Tikiu, kad tokia dovana bus įsimintina – juk sakoma, kad laiko nenusipirksi, bet jį tikrai galima padovanoti. „Aros Marine“ tikslas – 100 savanorystės valandų per tris vasaros mėnesius. Nujaučiu, kad vasaros pabaigoje šis skaičius bus bent dvigubai didesnis, – šyptelėjo pašnekovė. – Didžiausia motyvacija padėti ateina iš nuoširdaus pajautimo, todėl susitelksime savanorystei padėdami senjorams, vaikams, gyvūnams bei aplinkai.“

Įmonė buria apie 650 žmonių komandą, tad siekiamas tikslas – prisidėti prie kuo įvairesnių organizacijų ne tik Lietuvoje, bet ir Prancūzijoje, kurioje vyksta vieni reikšmingiausių „Aros Marine“ projektų.

„Šioje iniciatyvoje telpa visa įmanoma esmė. Mūsų visų kasdienybė – intensyvi, greita ir perpildyta informacinio triukšmo, nerimo dėl agresyvios geopolitinės aplinkos. Savanorystės laikas – tai trumpa pauzė, padedanti nuolatiniame chaose trumpam sustoti. Duodami kitiems, gauname neįkainojamą prasmės ir ramybės grąžą. Savo pagalba mes galime kurti pokytį. Net jei tai tik šviesesnė diena, prie kurios prisidėsime, net jei tai tik kelios lengvesnės valandos – jos vertingos“, – neabejoja G. Galminė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aha pagarba

Aha pagarba portretas
Is pradziu finansuojamas draugeliu rengunukas, labai abejuotinuos naudos, paskui reklamuoja save kaip sviesuoli ir minusuoji nuo pelno mokiesciu parama. Kaip grazu tiesiog juokingi tokie

Rasa

Rasa portretas
Šaunu, pagarba. Ir suglumau, kad apie šią bendrovę nebuvau girdėjusi.. Kuo geriausios sėkmės, prasmingų darbų!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

  • Nuvilnijo jubiliejinės Jūros šventės eisena
    Nuvilnijo jubiliejinės Jūros šventės eisena

    65-ąjį kartą vykstanti Jūros šventė nustebino eisenos gausa ir įmonių prisistatymo spalvingumu bei įvairove. Eisena truko ilgiau nei pusantros valandos, joje žygiavo, važiavo, šoko apie 60 įstaigų bei įmonių darbuotojai. ...

  • 90-metį mininti Jūros šventė įsibėgėjo: vilioja skoniais ir spalvomis
    90-metį mininti Jūros šventė įsibėgėjo: vilioja skoniais ir spalvomis

    90-metį mininti šių metų Jūros šventė jau įsibėgėjo. Šiandien jos dalyvių laukia didžiausia gausybė renginių, kurie prasidės ankstyvą rytą, o baigsis gerokai po vidurnakčio. ...

  • Per Jūros šventę – daugiau autobusų
    Per Jūros šventę – daugiau autobusų

    Liepos 27–29 d. dėl Jūros šventės renginių autobusai, kursuojantys į Klaipėdos senamiestį, nevažiuos Tiltų gatve. Tad kai kurių jų grafikai keisis, o šeštadienio naktį, pasibaigus fejerverkams ir koncertams, kursuos ketur...

  • Pažinti ir pamilti Kretingą galima ir... Klaipėdoje
    Pažinti ir pamilti Kretingą galima ir... Klaipėdoje

    Liepos 26 d. Klaipėdos autobusų stotyje atidaryta mažoji Kretingos ambasada. ...

  • Orai: tęsiasi lietuviška vasara
    Orai: tęsiasi lietuviška vasara

    Paskutinę liepos savaitę tebevyraus lietuviška vasara – nebus itin didelių karščių, prognozuojamos vėjuotos dienos, pasirodys ir lietus. Nepaisant to, temperatūra visą savaitę laikysis apie 21–23 laipsnius šilumos. ...

  • Vasaros pramoga – kaulyti kieme pinigų
    Vasaros pramoga – kaulyti kieme pinigų

    Uostamiesčio Budelkiemio, Mogiliovo, Bandužių ir kitų gatvių daugiabučių kiemuose bei prie parduotuvių nė dešimties nesulaukę vaikai reikalauja iš praeivių pinigų. Šiems nesutikus duoti, vis tiek įkyriai prašinėja, o ...

  • Kariljonas skambės ir dujų fabrike
    Kariljonas skambės ir dujų fabrike

    Klaipėdoje bus atgaivintas senasis kariljonas, kurį planuojama sumontuoti buvusiame dujų fabrike įrengtame muziejuje. Tam vakarykščiame tarybos posėdyje beveik vienbalsiai pritarė miesto politikai, nors šiuo klausimu kitokią nuomonę pare...

  • Smiltynėje kilus gaisrui, specialistai primena – Kuršių nerijoje su ugnimi reikia elgtis atsargiai
    Smiltynėje kilus gaisrui, specialistai primena – Kuršių nerijoje su ugnimi reikia elgtis atsargiai

    Vakar vakare Smiltynėje kilus gaisrui, Kuršių nerijos nacionalinio parko darbuotojai primena – su ugnimi reikia elgtis ypač atsargiai. ...

  • Klaipėdiečius papiktino pareigūnų elgesys
    Klaipėdiečius papiktino pareigūnų elgesys

    Policininkai ir darbe, ir laisvu laiku reprezentuoja tarnybą, kurios šūkis – „Ginti. Saugoti. Padėti.“ Tikėdamasis tokio požiūrio, pareigūnams priekaištą išreiškęs vyras teigė sulaukęs nemandagios fraz...

    18
  • 90-oji Jūros šventė: bus staigmenų
    90-oji Jūros šventė: bus staigmenų

    Šiandien oficialiai prasideda šiemet 90-metį švenčianti Jūros šventė. Liepos 26–28 d. vyks ne tik tradiciniai renginiai – šventinė eisena, istorinių laivų paradas, didžiosios vėliavos pakėlimas, bet ir ...

    4
Daugiau straipsnių