Dėl valstybinėje žemėje šeimininkaujančio kaimyno – nesutarimai

Daugiabučio namo kieme savavališkai medžių pasodinęs ir juos metaline viela aptvėręs vyras sulaukė kaimynų pasipiktinimo. Gyventojai skundžiasi, kad vaikams žaisti lauke – nesaugu.

Vadinamajame Žvejybos uoste gyvenantiems klaipėdiečiams jau kuris laikas nerimą kelia kaimyno "kūrinys".

Naikupės gatvėje, 16-ojo daugiabučio kieme, senyvo amžiaus vyras apsitvėrė nedidelį lopinėlį žemės spygliuota viela ir čia pat pasodino medžių.

Tam jis negavo nei gyventojų, nei atsakingų institucijų palaiminimo.

Šalia yra garsioji kvartalo "Maxima", kur būriuojasi benamiai, romų tautybės žmonės. Pastarieji ne tik geria, bet ir dergia po gyventojų langais.

Galbūt taip vyras tikėjosi nuo jų apsiginti ir bent kiek pagerinti vaizdą.

Tačiau kai kuriems kaimynams, labiau nei graži aplinka, svarbesnis vaikų saugumas, todėl šie prašo Klaipėdos savivaldybės atstovų pagalbos.

Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Saulius Valiulis šią problemą žino, maždaug prieš mėnesį čia vyko patikrinimas.

"Susisiekti su vyriškiu mums nepavyko, šiuo metu jis gyvena sode. Bendrauta su sūnumis, vienas jų pažadėjo šiandien (pirmadienį – aut. past.) nuimti tą spygliuotą vielą. Dėl nelegalių medžių raštas išsiųstas į Klaipėdos savivaldybės Aplinkos kokybės skyrių, kuris ir turėtų priimti sprendimą", – teigė S. Valiulis.

Sutvarkyti aplinką galėtų ir daugiabutį namą administruojanti įmonė. Tačiau sąskaitą už papildomus darbus tektų apmokėti patiems kaimynams.

"Žvejybos uoste" esančioje Poilsio gatvėje gyvenantys klaipėdiečiai kontrolieriams kiek anksčiau pranešė ir apie privataus namo kieme sukrautą sąvartyną.

Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vyresnysis specialistas Renatas Markevičius patikino sklypo šeimininkams išsiuntęs reikalavimus užtikrinti tvarką ir švarą.

Esą šiuo metu situacija – pasikeitusi.

"Pastarojo patikrinimo metu kiemo dalyje užfiksuotos sandėliuojamos medienos atsargos patalpų šildymui, o suręstoje pašiūrėje be medienos yra ir taros pakuotės. Viskas sudėta tvarkingai, sutvarkyta. Šiukšlių nėra", – pranešė specialistas.

Moteris pažadėjo kontrolieriams nebekaupti atliekų savo kieme.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Luna

Luna portretas
Tegul tik sodina, nes miestas prie daugiabučių savo lėšomis nieko nesodina jau seniai. Vielos tai jau tikrai nereikia!!!!!

to Jonas

to Jonas portretas
",,Medžių šaknys griauna pastato pamatus , o lapijoje tūno vėjo atpūsti uodai, kurie gali įskristi pro atvirą langą ir padovanoti kokią nors veiksmingą ligą ,pargabentą iš Afrikos..." Jonas! tai kad AmerikosPrezidetntas(Donald Tramp) taip ir pasako-.."durniams lietuviams" vieta tik ..AFRIKOj!! Kur daug yra .. .. видео-Здравствуйте, я ваша тетя! (1975)

Jonas

Jonas portretas
Medžių šaknys griauna pastato pamatus , o lapijoje tūno vėjo atpūsti uodai, kurie gali įskristi pro atvirą langą ir padovanoti kokią nors veiksmingą ligą ,pargabentą iš Afrikos.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių