Dėl užpustytų kelių vaikai nepasiekė mokyklų

Klaipėdos rajone dvi mokyklos skelbia, kad ugdymas vyks nuotoliniu būdu, o Klaipėdos mieste kai kuriose mokyklose toks ugdymo būdas pasirinktas dėl ligų protrūkio.

Klaipėdos rajono savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Algirdas Petravičius tikino, kad mokyklose jau kelias dienas skaičiuojama mažiau vaikų.

"Dvi mokyklos pranešė, kad ugdymas vyks nuotoliniu būdu – Plikių Ievos Labutytės pagrindinė mokykla ir Dituvos pagrindinė mokykla. Bet Endriejavo pagrindinė mokykla, kuri planavo dirbti įprasta tvarka, šiandien turėjo išvežioti mokinius į namus. Neturėjo elektros", – pasakojo rajono Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas.

Endriejave kelias dienas kartojosi elektros tiekimo sutrikimai. O paaiškėjus, kad mokykla antradienį ilgam liko be elektros tiekimo, nuspręsta atšaukti pamokas.

"Kada bus elektra, dar nėra aišku. Kitose mokyklose pastebėta, kad mokinių skaičius kur kas mažesnis. Ypač kaimuose, ikimokyklinio ugdymo grupėse ar darželiuose mažai vaikų. Tėvai įvertina situaciją ir ne kiekvienas gali atvežti vaiką", – pastebėjo A. Petravičius.

Mokyklų autobusiukai klimpsta sniego pusnyse viso rajono keliuose.

Dėl sunkiai išvažiuojamų gatvių vargsta ir uostamiestyje į mokyklas vaikus vežiojantys tėvai.

Vis dėlto Klaipėdos miesto savivaldybės Švietimo skyrius neturi duomenų, kad žymiai būtų sumažėjęs mokinių skaičius mokyklose.

"Ne dėl kelių. Galbūt dėl sergamumo. Tėvai sunkiai, bet vaikus atveža. Mokinių skaičius sumažėjęs ne dėl nevalytų kelių. Kai kurios klasės pradėjo ugdymą nuotoliniu būdu. Gatvės prie mokyklų yra valomos. Mes neturime tokios mokyklos, kuri būtų toli nuo pagrindinių gatvių", – pastebėjo Švietimo skyriaus patarėja Vida Bubliauskienė.

Kretingos Jurgio Pabrėžos universitetinė gimnazija taip pat skelbia, kad pamokos nuo trečiadienio vyks hibridiniu mokymosi būdu.

Dėl prastų oro sąlygų, tiems mokiniams, kurie gyvena mieste ir gali atvykti į mokyklą, pamokos vyks įprastu būdu, o kas negali, jungsis per nuotolį", – rašoma mokyklos viešinamame perspėjime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Užpustytas žmogus

Užpustytas žmogus portretas
Kokia laimė. Viskas užpustyta, darbas nuotoliu, niekas nepaisant proto, nori miegi, nori dirbi net vonią šilto vandens pripylus...dirbi, su įrenginiu įjungti. Kad tik daugiau to užpustymo.

ramass

ramass portretas
Valio , pradėjo stebuklingai druska veikti . O sakė reik -12 . Ar vistik reikėjo tik ją barstyti , o ne imituoti barstymą.

Paduduojam autobusu parke :)

Paduduojam autobusu parke :) portretas
Uz viska sumoketa, kokie dar keliu valymai?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių