Dėl orlaivio viražų virš Kuršių marių – klaipėdiečių klausimai

Penktadienį ryte dangumi virš Kuršių marių nusidriekusios orlaivio paliktos baltos žymės daugeliu klaipėdiečių sukėlė klausimų. Lėktuvas tarp Ventės rago ir uosto vartų suko ratus mažiausiai keturis kartus.

Pirmasis orlaivio žymes užfiksavo Ventės rago ornitologinės stoties vedėjas Vytautas Jusys.

"Jis jau ketvirtą kartą čia apsisuka. Skrenda labai aukštai, kiek įmanoma įžiūrėti, jis panašus į nedidelį keleivinį lėktuvą", – penktadienį tikino V.Jusys.

Kiti klaipėdiečiai orlaivio paliktas žymes fotografavo jau Melnragėje. Čia lėktuvas taip pat apsisuko ir pajudėjo atgal tuo pačiu maršrutu.

Socialiniame tinkle "Facebook" gyventojai skelbė stebėję orlaivį ties Dreverna. Čia jis taip pat apsisuko.

Internautai kėlė įvairių versijų – vieni spėliojo, kad kažkas taip pramogauja, galbūt fotografuoja gražius vaizdus. Kiti manė, kad tai mokomasis kokios nors tarnybos, įsigijusios naują lėktuvą, skrydis.

Matė: lėktuvas buvo pastebėtas ir Ventės rage. (Vytauto Jusio nuotr.)

Dar kiti stebėjosi, ar tikrai bet koks civilių orlaivis gali laisvai skraidyti virš uosto varų, o juo labiau – virš suskystintųjų gamtinių dujų laivo-saugyklos "Independence"?

Atsirado ir tokių, kurie kėlė paniką dėl esą lėktuvo išmetamų vadinamųjų "chemtreilų". Daugiausia internautams kliuvo tai, kad lėktuvas suko ratus, tai nebuvo vienkartinis jo skrydis.

Valstybės įmonės "Oro navigacija" Operacinės veiklos departamento vadovas Tomas Montvila nuramino visuomenę, tikindamas, kad tai karinis NATO orlaivis.

Kariuomenės atstovai paaiškino, kad tai planinis skrydis, tikindami, kad kariškių orlaivių maršrutai nėra vieši, nors pajūrio gyventojai visą pusdienį stebėjo, kur skraidžiojo jų lėktuvas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

REALISTAS

REALISTAS portretas
Tai yra purškiami nuodai .ir tai daroma jau daug metų .Žmonės serga .Žemė darosi nebederlinga.Pažiūrèkite Yutubej .pamatysite visą tiesą .Ten net patyts lakūnai .kurie purškia nuodus virš mūsų galvų duoda interviu .Yra daug video

Alis...

Alis... portretas
nežinantiems... moksliškai aiškinu: variklis išmeta sudegusias kuro daleles, ir ant jų kondensuojasi drėgmės dalelės, susidaro toks lyg šerkšnas, kurį mes matome... jei oras būtų visai sausas, tai nebūtų ko nusėsti ant tų sudegusio kuro dalelių, ir mes "baltos uodegos" nematysime, ką kartais galima pamatyti kai reaktyvinis lėktuvas skrenda, o po jo "uodegos" nematyti,- tada oras ten yra beveik apsoliučiai sausas... mokykitės fizikos...

Alis...

Alis... portretas
gazdina rusus...
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių