Dėl nesaugių gatvių – Paupių gyventojų nerimas

Aktyvi asociacija "Paupių bendruomenė" net ir pandemijos sukrėstais metais pasiekė gerų rezultatų spręsdama gyventojų problemas. Bendruomenės nariai ir 2021-aisiais tikisi nuveikti daug darbų.

Nuvylė nukeltas terminas

Kadangi Paupiai yra prie įvažos į Klaipėdą, gyventojai susiduria su rimtomis problemomis keliuose.

Nesutvarkytos gatvės kelia pavojų gyventojams, todėl bendruomenė konsultuojasi su savivaldybe ir kitomis institucijomis, kad būtų užtikrintas žmonių saugumas.

Vienas tokių kritinių taškų – Klemiškės gatvė. Savivaldybės projekte buvo numatyta ją sutvarkyti 2021-aisiais.

"Tai labai nesaugi gatvė, neturinti šaligatvio ar net normalaus kelkraščio. Eismas čia labai didelis, dažni ir eismo įvykiai", – sakė bendruomenės vadovė Regina Baguckienė.

Praėjusią savaitę bendruomenės nariai socialiniuose tinkluose dalijosi gautu savivaldybės atsakymu, kad dėl įvairių priežasčių rekonstrukcijos darbai bus nukelti keliais mėnesiais.

"Aišku, atsakymas gyventojus labai nuliūdino, bet suprantame, kad mieste yra ir kitų problemų. Džiaugiamės, kad rekonstrukcijos darbai vis dėlto vyks. Viliamės, jog jie nebus nukelti į dar vėlesnį laiką", – pasakojo R.Baguckienė.

Kai keliu važiuoja sunkiasvorės mašinos, jos teigimu, pėstiesiems net nėra kur pasitraukti dėl nesutvarkyto kelkraščio. Žmonėms sudėtinga pasiekti savo namus, ypač prastomis oro sąlygomis.

Dėl dideliu greičiu lakstančių automobilių bendruomenė kreipėsi ir į policiją.

Taip pat gyventojai pastebi problemų ir Liepų gatvėje.

"Daug vairuotojų bando išvengti šviesoforo važiuodami Jaunystės gatve. Tačiau ši gatvė taip pat problemiška, nes yra labai siaura. Dėl to susidaro didelis eismas, kuris nesaugus pėstiesiems, net neturintiems šaligatvio, vedančio iki autobusų stotelės", – dalijosi R.Baguckienė.

Neapleidžia veiklos

Paupių bendruomenės nariai, siekdami išspręsti įvairias problemas, aktyviai bendrauja su savivaldybe.

"Geriausiai savo rajono problemas pažįsta patys gyventojai, tad jei bėdų neiškelsime į viešumą ir neprašysime savivaldybės jų spręsti, jos ir liks tik mūsų", – sakė R.Baguckienė.

Pastaruoju metu daug dėmesio susilaukė bendruomenės rankų darbo dekoracijomis papuošta kalėdinė eglutė, skirta I.Simonaitytės bibliotekos konkursui.

Miestą vaizduojančios dekoracijos buvo aprašytos visos šalies spaudoje.

"Smagu, kad bendruomenės jau pastebimos visoje Lietuvoje, ne tik Klaipėdoje. Vadinasi, gyventojai darosi aktyvūs. O kai gyventojai aktyvūs, savame rajone ir gyventi geriau", – džiaugėsi R.Baguckienė.

Vizijų – nemažai

Bendruomenės nariai nekantrauja, kada karantino sąlygos bus sušvelnintos ir visiems vėl bus galima susiburti bei dalytis ateities idėjomis.

O jų yra daug – jau planuojami renginiai ir edukacinės veiklos, norima plėsti treniruoklių aikštelę.

"Išgyvensime, nes puikiai pavyko net karantino metu vykdyti įvairias veiklas. Kad ir kokie iššūkiai bus šiais metais, mes juos įveiksime", – tikino R.Baguckienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dėl Gindulių

dėl Gindulių portretas
Gindulių Liepų gatvė yra projektuojama ir lietaus nuotekos joje taip pat, taigi neverkite, geriau pasidomėkite rajono savivaldybėje. Klemiškės gatvė galbūt turėtų būti keturių juostų, nes ateityje ten užsistatys.

klp

klp portretas
kuo cia deti Ginduliai, naujas kaimas tegu isikuria savo savivalda ir lai is ju stato tuos saligatvius, o mums turi rupeti Klaipedos miesto gatves

I

I portretas
Ginduliuose Liepų gatvėje nei kelkraščio, nei šaligatvio, nei apšvietimo, dėl lietaus vandenų sistemos nebuvimo palei kelkraščiuose stovi balos. Gyvena daug šeimų su mažais vaikais. Eina vaikai, mamos su vežimėliais... Gink Dieve nuo nelaimės...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių