Dėl lengvatų uostamiesčio verslininkams – politikų aistros

  • Teksto dydis:

Uostamiestyje vis dar svarstoma dėl lengvatų verslininkams. Karštai šia tema diskutuota neseniai vykusiame miesto tarybos posėdyje, o šįkart žaibais svaidėsi Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto nariai.

Svarstė atidėti

Klaipėdos politikai varžosi dėl siūlymų suteikti lengvatas sunkmečio kamuojamiems smulkiojo ir vidutinio verslo atstovams.

Jau praėjusį miesto tarybos posėdį netrūko aistrų, kai buvo sprendžiamas klausimas, susijęs su mieste ir paplūdimiuose veikiančių kavinių atleidimu nuo vietinės rinkliavos.

Tuomet buvo nuspręsta nesvarstyti miesto tarybos nario Sauliaus Budino pateikto siūlymo, mat nebuvo atliktos visos būtinos derinimo procedūros savivaldybės administracijoje.

Šiuo metu tai jau įgyvendinta, klausimo imtasi komitetuose.

Šią savaitę Miesto plėtros ir strateginio planavimo komitete, diskutuojant šia tema, netrūko aštrių pasisakymų.

Šiokia tokia įtampa dėl S.Budino parengto sprendimo projekto kilo jau posėdžio pradžioje, kai buvo raginama atidėti klausimo svarstymą iki kitos savaitės. Artėjantį pirmadienį komiteto nariai turės svarstyti savivaldybės administracijos pateiktą pagalbos verslui paketą, į kurį jau įtrauktas S.Budino siūlymas.

Vis dėlto komiteto nariai nusprendė klausimo neatidėti.

Siūlo atleisti visus

Kolegoms sprendimo projektą pristatęs S.Budinas aiškino, kad nuo vietinės rinkliavos už prekybos ir paslaugų leidimus iki šių metų pabaigos siūloma atleisti visus miesto prekeivius.

Tai reiškia, kad rinkliavos už leidimą galėtų nemokėti ne tik lauko ir paplūdimių kavinės, kaip patvirtinta praėjusiame miesto tarybos posėdyje, bet ir, pavyzdžiui, dviračių nuomotojai, ledų, rankdarbių pardavėjai ir pan.

Tiesa, rinkliavos lengvata negaliotų per miesto šventes organizuojamas muges. Tačiau abejojama, kad šiemet tokios vyks.

Skaičiuojama, kad dėl tokios lengvatos į miesto biudžetą nebūtų surinkta iki 60 tūkst. eurų.

Kaltino politikavimu

Komiteto pirmininkė Judita Simonavičiūtė tikino, kad dėl siūlymo turinio klausimų nekyla, šiai idėjai prieštaraujančiųjų nėra.

Tačiau analogiškas siūlymas yra įtrauktas ir į minėtą savivaldybės administracijos parengtą priemonių paketą, tad suabejota, ar vertėtų tvirtinti du vienodus siūlymus.

Norėta balsavimą dėl siūlomo sprendimo projekto atidėti kitai savaitei.

Tačiau sprendimo projekto autorius S.Budinas ragino pritarti jo iniciatyvai, mat, ją atmetus, o miesto tarybai nusprendus nepritarti savivaldybės administracijos paketui, smulkūs ir vidutiniai verslininkai liktų be pagalbos.

Komiteto narė Alina Velykienė siūlymą nukelti balsavimą dėl šio klausimo įvertino kaip politikavimą.

Jos manymu, jeigu siūlymas būtų teiktas ne opozicijos, o valdančiosios daugumos atstovų, jam jau būtų pritarta. Ji pabrėžė, kad vasaros sezonas tradiciškai Klaipėdoje pradedamas gegužės 15 d., tad tokio siūlymo stabdymas – aiškus "ne" verslui.

Politinių atspalvių svarstant klausimą įžvelgė ir komiteto narys Vidmantas Dambrauskas.

"Nepriklausau S.Budino partijai ir nesu jo draugas, bet šitų varžybų nesinori", – sakė politikas.

Vis dėlto po politikų balsavimo paaiškėjo, kad galutinį žodį šiuo klausimu komitetas pasakys kitą savaitę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gerhard

Gerhard portretas
Prastas pasiulymas del lengvatu is liberalu. Kam reikia investuoti į versla kuris neissilaiko. Tokiu atveju tik sukuri dar viena parazita, kuris nuolat lauks is valdzios pagalbos.

Budinui ir visiems kitiems

Budinui ir visiems kitiems portretas
O koks yra sunkmetis paplūdimio palapinėms??????? Ką jie prarado? Jų per karantina net nebuvo, jie atsidaro kai karantinas baigtas!!!!! Tai kodėl juos atleisti???? Kiek jie investuoja? Viską duoda ir pastato alaus tiekėjas. Absurdas. O gal čia tarnaujate pigiąjam švyturiui?

JOO

JOO portretas
Svarbiausia LENGVATA KAR, KAR, PARKUI, NEREALI DOVANA
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių