To dar nebuvo! Šimtametei pasveikinti Palangos meras pasitelkė pakeliamą bokštelį

Taip, kaip šiandien, su gimimo diena nebuvo pasveikintas, ko gero, dar nė vienas palangiškis. Ypač netikėtos staigmenos šiandien sulaukė senjorė, mininti šimtąjį gimtadienį.

Palikti prie durų? Tikrai ne!

Šiandien šimtąją gimtadienį švenčianti palangiškė Adelė Čižauskienė po pietų sulaukė tokios staigmenos, kokios nesitikėjo nei ji, nei Sodų gatvėje gyvenantys jos kaimynai.

Palangoje gyvuoja tradicija, jog kurorto vadovas Šarūnas Vaitkus visada sveikina miesto senjorus, mininčius solidžius jubiliejus. Nepamiršta buvo ir senjorė Adelė.

Tačiau iškilo problema, kaip pasveikinti jubiliatę, kad ne tik nebūtų pažeisti Vyriausybės nurodymai dėl karantino, bet ir senjorė būtų saugi, nerizikuojant, jog svečiai netyčiomis gali atsinešti ir nepageidaujamą šių dienų palydovą virusą.

Moteris gyvena daugiabučiame name. „Na, kaip tai atrodys, jei pakilsiu iki jubiliatės buto ir paliksiu puokštę bei tradicinį šakotį ant grindų prie durų. Anokia čia šventė!“, – svarstė Palangos vadovas.

Rudenį, kuomet visi taip pat saugojomės nuo viruso, kita ilgaamžė palangiškė buvo pasveikinta jai puokštę ir skanėstą įteikus pro langą. Tiesa, ji gyvena nuosavame name.

Dabar buvo nuspręsta pasitelkti rudens patirtį ir senjorei Adelei gėlių įteikti taip pat pro atvirą langą. Tai, kad ji gyvena antrajame daugiabučio namo aukšte, netapo kliūtimi nudžiuginti jubiliatę. Susitaręs su „Palangos komunaliniu ūkiu“ meras, susimokėjęs 21 eurą, pusvalandžiui išsinuomojo mašiną su pakeliamu bokšteliu.

A.Kazlausko nuotr.

Komunalininkai, žinodami, kad bus užsakyta tokia paslauga, šiandien jau iš anksto nuvažiavo į „žvalgybą“ – apžiūrėjo reikiamo Sodų gatvės namo kiemą, pastrategavo, kaip geriau privažiuoti sunkiasvoriui transportui, kaip pasukti automobilį, kad bokštelis pakiltų būtent ten, kur reikia.

Kaimynai ėmė ploti

Atvažiavus technikai į namo kiemą ir pradėjus ruoštis neįprastai misijai, kažkiek žmonių, išlaikydami saugią distanciją, susirinko kieme, tačiau kur kas daugiau prilipo prie savo būstų langų – visiems buvo smalsu, kas čia vyks, gal norima pašalinti kokį gedimą?

Tačiau, kai į Sodų gatvės daugiabučio kiemą atvyko meras Š.Vaitkus ir, įsiropštęs į bokštelį, su puokšte bei šakočiu rankose ėmė kilti aukštyn, amo neteko ne tik jubiliatė, bet ir pro langus vaizdą stebintys kaimynai. Dauguma jų atsidarė langus ir, sužinoję, kokia proga meras taip neįprastai kyla link antrojo aukšto, ne tik tapo visos neįprastos sveikinimo ceremonijos liudytojais, bet ir dalyviais – ėmė ploti ir garsiai sveikinti kaimynę.

Labai susigraudino ir šimtametė jubiliatė – priėmusi puokštę ir saldžią dovaną pro atvertą langą moteris labai graudinosi ir braukė ašaras.

A.Kazlausko nuotr.

Pasiruošti sutikti svečius ilgaamžei palangiškei padėjo nuolat ją lankanti socialinė darbuotoja. Jos pagalba moteris pasipuošė pačiais gražiausiais rūbais, o ir buvo rami, kad pagalbininkė ir langą padės atidaryti, ir pabus šalia. Jubiliatė, kaip ir privalu tikrai damai, belaukdama sveikintojų, pasirūpino ir makiažu – raudona spalva paryškino lūpas, ir aksesuarais – pasipuošė dailiais karoliais.

Nenorėjo „paleisti“ sveikintojo

„Tai nepakartojamas jausmas! Tiek nuostabos ir džiaugsmo senolės akyse! Aš ir pats labai susigraudinau“, – po ceremonijos nusileidęs ant žemės pasakojo meras.

A.Kazlausko nuotr.

Tiesa, senolė labai prašė, kad ant bokštelio link jos langų pakilęs Palangos vadovas dar pabūtų su ja, kad ir tokiu neįprastu būdu, ir niekaip nenorėjo „paleisti“ sveikintojo. „Per karantiną esu visiškai viena, niekas negali manęs aplankyti, sėdžiu namie tarp keturių sienų“, – merui guodėsi jubiliatė.

Š.Vaitkaus sumanymą šimtametę miestietę pasveikinti tokiu neįprastu būdu, pasitelkus pakeliamą bokštelį, mero patarėjai ir Savivaldybės vadovai šįryt iš pradžių pasitiko išpūtę akis. Bet galiausiai, padiskutavę, visi nusprendė, jog tai tikrai bus močiutei labai saugi ceremonija, o ir didelė šventė, kuri ją tikrai nudžiugins.

Panašu į tai, jog dabar kiekvienais metais sausio 21 – ąją Palangoje galėsime švęsti Močiutės Adelės – Gerumo ir palangiškių bendruomeniškumo – dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mmmm

Mmmm portretas
Pakazuha. Jis nieko nedaro zmoniu labui. Kas architekturos skyriuje darosi. Piktybiskai tuos pacius senus zmones zlugdo. Piktybiskai nebutais apribojimais suvarto. Istatymai sau, o va savivaldybes nutarimai sau ir kad tik blogiau paprastiem zmonem butu.

Nuostabiai

Nuostabiai portretas
Sumąstė,pagarba Merui,tai romantiška,įspūdinga,tiesiog ....žiemos pasaka,tai mielai Močiutei,net jaunystėje taip nieks neveikimo,bravo!

Nu va

Nu va portretas
Dabar Klaipėdos Muzikantas sveikins iš MALŪNSPARNIO, reikia gi aplenkti kaimynus, o ir valdiškų pinigų negaila - ekonomika "klesti".
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių