D. Mačiūtei – aukščiausias karatė titulas

  • Teksto dydis:

Lenkijoje, Kelcuose, vyko aukščiausio rango karatė meistrų seminaras bei juodų diržų kvalifikacijos kėlimo egzaminas. Jame dalyvavo ir vieno stipriausių karatė kiokušin klubo "Okinava" prezidentė klaipėdietė Diana Mačiūtė. Ji tapo pirmąja moterimi Lietuvos istorijoje, apsigynusia 5 daną.

Po pandemijos laikančiųjų juodų diržų egzaminą buvo 87 sportininkai ir net 35 (iš kurių buvo tik 2 moterys) laikė 5 daną.

Pirmąją dieną vyko dvi treniruotės po 3 val., o jau antrąją dieną dalyviai nuvežti į ypatingą vietą – didžiausią pasaulyje japoniško stiliaus kovos menų centrą "Dojo Stara Wies".

Ten egzaminas vyko keturiais etapais: kihon (karatė technikos atlikimas vietoje), idogeiko (karatė technikos atlikimas judant), kata (kova su šešėliu) ir fizinis testas.

Po trijų valandų testavimo dalyviai grįžo į Kelcus, kur vyko paskutinis egzamino etapas – kovos.

Šiame egzamine dalyviai turėjo kovoti su visais, nepaisant ūgio, svorio, amžiaus ir lyties skirtumų.

Ji vienintelė moteris Lietuvoje, pasiekusi tokį aukštą meistriškumo lygį kiokušin karatė kelyje.

Kovų tikslas – parodyti dvasią ir jėgą.

Visas egzaminas buvo labai intensyvus, tačiau D.Mačiūtė, po septynerių metų egzaminų laikymo pertraukos (dėl pandemijos visi seminarai buvo nukelti) užtikrintai išlaikė paskutinį savo juodojo diržo egzaminą.

Šis 5 danas yra vienas aukščiausių pasiekimų D.Mačiūtės karjeroje.

Ji vienintelė moteris Lietuvoje, pasiekusi tokį aukštą meistriškumo lygį kiokušin karatė kelyje.

Kitas juodas diržas – 6 danas – jau nėra laikomas, o yra suteikiamas už nuopelnus karatė kiokušin Lietuvos ir Europos organizacijoms arba už išugdytus Europos ir pasaulio čempionus.

"Ruošiausi ir fiziškai, ir morališkai, nes po 7 metų pertraukos egzamino jaudulio jausmas buvo stiprus. Visada sportavau ir buvau pasiruošusi šiam egzaminui. Išlaikiusi jį su pagyrimu, įsitikinau, kad tikrai esu jo verta", – po egzamino emocijomis dalijosi D.Mačiūtė.

Artimiausiuose D.Mačiūtės planuose – paruošti savo 7 auklėtinius artėjančiam Europos čempionatui, kuris vyks lapkričio mėnesį Bulgarijoje.

Diana yra ne tik du kartus pripažinta geriausia metų trenerė, bet ir yra Lietuvos karatė kiokušin federacijos prezidiumo narė, Lietuvos rinktinės trenerė, pasaulio ir Europos čempionė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių