Centras Klaipėdoje laikosi ypatingomis sąlygomis: ruduo atneš nežinią

Klaipėdos tautinių kultūrų centras šią vasarą laikosi ypatingomis sąlygomis. Skulptūrų parko atnaujinimo darbai smarkiai riboja jo veiklą, tačiau darbuotojai linkę į sunkumus žvelgti optimistiškai ir tikisi, kad kitais metais jie jau gyvuos ne uždaroje teritorijoje.

Pasitinka ir palydi

Nuo pavasario visas Skulptūrų parkas apjuostas metaline tvora. Patekti į jį galima tik prasibrovus pro užtvarus arba sulaukus, kada Tautinių kultūrų centro darbuotojas atrakins spyną ant metalinės grandinės, supančiojusios tvoros segmentus.

Į savo darbo vietą centro darbuotojai patenka pro rakinamus vartus nuo M.Mažvydo alėjos pusės. Liepą jie pakvietė ukrainiečių vaikus į vasaros stovyklą, surengė kelias parodas, organizavo iš anksto suplanuotus susitikimus bei susirinkimus.

"Rugpjūtį darbų buvo mažiau, tiesiog tai – atostogų metas. Dabar esame tokioje padėtyje, kad patekti į centrą įmanoma labai ribotam žmonių skaičiui – aplinkui verda darbas, rangovai nenori, kad po parką vaikštinėtų žmonės. Jie gi privalo užtikrinti saugumą. Todėl kalbėjome, rašėme raštus ir prašėme neatkirsti mūsų nuo darbo vietos. Pagaliau susitarėme, kad į renginius galėsime įsivesti žmones pro mums suteiktą įėjimą. Tai mus šiek tiek gelbsti. Kaskart mūsų darbuotojas pasitinka ir po renginio visus kartu palydi iki vartų", – pasakojo Tautinių kultūrų centro vadovė Jelena Butkevičienė.

Jelena Butkevičienė. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Ruduo atneš nežinią

Rudenį šiame centre vėl turėtų būti rengiami lietuvių kalbos kursai, vyks parodos. Ankstyvą rudenį tai nebus problema, bet kol kas nežinia, ar centro darbuotojai ir lankytojai galės į jį patekti, kai subjurs orai, nukris lapai ir pradės snigti.

Jau dabar pagrindinis takas nevalomas, prikritęs liepų žiedų, tarp trinkelių veša žolės. Ar kas nors valys bent šį taką žiemą, dar nežinia, darbininkai pluša, skubėdami atlikti būtinus darbus.

Kaskart mūsų darbuotojas pasitinka ir po renginio visus kartu palydi iki vartų.

J.Butkevičienė patikino, kad dėl parko atnaujinimo nesiruošia siaurinti centro veiklos. Jeigu pastatas taps sunkiai prieinamas, ketinama tartis su kitomis įstaigomis ir prašytis laikinos prieglaudos.

"Jau kalbėjome su Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centro administracija. Bendradarbiaujame su švietimo įstaigomis. Sekmadieninės mokyklėlės, kurių nariai netelpa mūsų salėje, savo veiklą vykdo M.Gorkio bei "Santarvės" progimnazijose. Tuo noriu pasakyti, kad ieškome sprendimų ir išeičių iš situacijos, kurios įkaitais esame tapę", – atviravo J.Butkevičienė.

Klaipėdiečiai – išskirtiniai

Nedidelis namelis Skulptūrų parko centre, kuriame nuo 2008 m. veikia Tautinių kultūrų centras – mažokas, jame dažnai sunkiai sutelpa  renginių dalyviai.

Kita vertus, nei Kaunas, nei Vilnius panašios biudžetinės įstaigos neturi.

Klaipėdos tautinės bendrijos turi atskiras joms skirtas patalpas savo veiklai. Tautinių kultūrų centre vyksta tautinių mažumų tarybos posėdžiai, daug kultūrinių bei mokymo renginių.

"Gal mums ir ankštoka, bet džiaugiamės tuo, ką turime. Reikia suprasti ir miestą, nenorime tapti sunkiai pakeliama našta, išaugus didesnių patalpų išlaikymo sąnaudoms, – atviravo centro vadovė. – Kaip ir visi klaipėdiečiai, laukiame, kada parkas įgis naują veidą. Iš savivaldybės atstovo teko išgirsti, kad darbus lėtina atsiradusios kliūtys – skundai dėl kirsti numatytų medžių. Tokie neplanuoti dalykai apsunkina ir ilgina darbus



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaip visada

Kaip visada portretas
Išrausė sudarkė ir paliks. Ar jau užmiršot kaip vietoje gero akmenų bruko nuo Biržos tilto iki Senojo turgaus a'le naują geresnį:D) kelią klojo? Prie Taraškevičiaus. Kiek metų tas tesėsi?

Paspringti gali

Paspringti gali portretas
Cerkvių kiek Klaipėdoje? Užsiimti kitų religijų bažnyčias sugebėjo. Pravarė buldozeriu per anglikonų bažnyčias ir šast, jau eina kanapės į Skulptūrų parko cerkvę bei Statybininkų prospekto auksu tviskančią cerkvę. Dabar verkįlenimai

Kad tik tiek bėdų visi turėtų

Kad tik tiek bėdų visi turėtų portretas
Tai gyventume labai neblogai…
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių