Butas vaikų namų globotiniams: kodėl vis permokame?

Politikams nepritarus savivaldybės administracijos siūlymui už įspūdingą sumą pirkti butą vaikų globos namų auklėtiniams, rastos kitos gyvenamosios patalpos. Jei taryba neatmes administracijos siūlymo, butas miesto centre atsieis 124,3 tūkst. eurų.

Pernai bendruomeniniams vaikų globos namams steigti planuota įsigyti senos statybos 120 kv. m. ploto būstą, kurio kaina siekė 171 tūkst. eurų.

Nenuostabu, kad tąkart didžiajai daliai tarybos narių tai pasirodė per didelė suma, todėl sprendimo projektas buvo atmestas.

Savivaldybės administracijai teko ieškoti pigesnio varianto ir, panašu, ji tokį rado.

Šįkart ketinama įsigyti butą Herkaus Manto g. 73 (bendras plotas – 114,64 kv. m) su jam priklausančia ūkinio pastato dalimi (22,66 kv. m).

Visas objektas gali būti parduodamas tik kaip nedaloma visuma.

Tiesa, savivaldybės pasamdyti turto vertintojai rugsėjo 19-ąją nustatė, kad reali buto su ūkiniu pastatu rinkos vertė – 113 tūkst. eurų.

Nepaisant to, Klaipėdos savivaldybė žada skelbiamų derybų būdu įsigyti jį vienuolika tūkstančių eurų brangiau – už 124,3 tūkst. eurų.

Taigi būtų permokama iki 10 proc.

Šis sprendimo projektas antradienį svarstytas Sveikatos ir socialinių reikalų komitete.

Pasak nepigų pirkinį pristačiusio Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus vedėjo Edvardo Simokaičio, atliekant dviejų patalpų pirkimą, gautas vienas pasiūlymas. Jis atitiko nustatytus kriterijus.

Mat patalpos, kuriose gyvens vaikai, turi atitikti griežtus reikalavimus: būti ne mažesnės kaip 112 kv. m ir ne didesnės kaip 160 kv. m ploto, neviršyti 150 tūkst. eurų sumos. Sąlygų apraše taip pat nurodoma, kad butas turi būti miesto teritorijoje, o artimiausia viešojo transporto stotelė – ne toliau nei 700 m, vaikų darželis, mokykla, prekybos centras – ne toliau nei kilometras.

Įrengtame būste norima ne mažiau kaip keturių bent 12 kv. m ploto miegamųjų-individualios veiklos kambarių be baldų. Dar vienas reikalavimas – kad valgomajame prie stalo vienu metu galėtų susėsti ne mažiau nei dešimt asmenų.

Patalpose įsikurs Klaipėdos vaikų globos namų "Rytas" auklėtiniai.

Įstaigos 2017–2019 m. veiklos plane numatyta įgyvendinti pertvarką, kurios esmė – kad apleisti tėvų arba jų netekę vaikai gyventų šeimai artimoje aplinkoje (po aštuonis vaikus viename bute).

Reforma veikiausiai bus užbaigta tik kitąmet, nupirkus dar vieną butą vaikams su negalia.

Vis dėlto komiteto nariai stebėjosi, kodėl savivaldybė parduoda savo turtą už rinkoje vyraujančią kainą, o įsigyja dažniausiai iki 10 proc. brangiau?

Pasigirdo siūlymas nustatyti permokėjimo lubas iki penkių arba net dar mažiau – 2 ar 3 proc.

"Reikia pirkti rinkos kaina, o ne brangiau. Nes, kaip matome, dabar tuo yra piktnaudžiaujama", – teigė Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto pirmininkas Kazys Bagdonas.

Netrukus šioje istorijoje žodį tars Klaipėdos miesto tarybos nariai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gyventoja

gyventoja portretas
matyt kažkam reikia parduoti butą ir niekas neperka taip brangiai tai savivaldybė tą padarys juk ranka ranką plauna koks primislas vaikus kelti į butus juk visko vaikus galima išmokyti ir vaikų ar globos namuose kur būtų viskas pigiau reikia su vaikais eiti apsipirkti su vaikais ruoši valgyti tvarkyti kambarius viską galima daryti tą patį tik pigiau ir darbuotojų reikės mažiau bet čia kažkokia nesąmonę prigalvojo ir švaistomės pinigais kaip turtinga šalis o čia tikras ubagynas negi valdžia nemato

už 9 kambarių namą

už 9 kambarių namą portretas
Ukmergės gatvėje su nuosavu aptvertu kiemu "Aruode" teprašo 135 tūkstančius, ir dar galima derėtis...

Senis

Senis portretas
10 proc. - otkatas. Kaipgi kitaip.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių