„Bioenergetikai“ pelnosi iš azartinių lošėjų (papildyta)

Nuo pražūtingos priklausomybės azartiniams lošimams kenčiantys žmonės krauna turtus šarlatanams. Bioenergetikais prisistatę asmenys siūlo pagalbą ne tik atsikratant šio potraukio, bet ir skelbiasi galintys padėti išlošti nemenkas sumas.

Nori išsigydyti ar išlošti?

„Bioenergetiko pagalba turintiems priklausomybę nuo azartinių lošimų, alkoholio. Pagalba meilės, verslo ir kitais klausimais. Būrimas taro, lenorman kortomis. Ekstrasenso konsultacija.“

Toks skelbimas dažnam leistų suprasti, jog paskambinus nurodytu telefonu galima būtų sulaukti pagalbos. Tačiau pokalbis su kitapus laido atsiliepusia moterimi privertė šią nuomonę pakeisti.

Klaipėdietis Rokas, jau keletą metų kovojantis su priklausomybe nuo azartinių lošimų, susidomėjo atsitiktinai pastebėtu skelbimu. Lietuviškai, bet rusišku akcentu su juo kalbėjusi moteris, vos išgirdusi žodį „lošimai“, atvirai paklausė, ko skambinusysis nori – atsikratyti potraukio ar pagalbos laimint.

Padėjo magiški skaičiai

Vyras nesitikėjo tokio pokalbio posūkio ir, neslėpdamas nuostabos, perklausė, ar bioenergetikas gali padėti ir laimėti.

Pašnekovė suskubo įtikinėti, kad tai ne juokai, o rimtas reikalas. Lošėjas sukluso ir pradėjo teirautis apie galimus būdus.

„Ji minėjo talismaną, laimingus skaičius ir užsiminė apie kelis kitus būdus. Kalbėjo, kad gali išvardyti daugybę pavyzdžių, kai žmonės laimėjo milžiniškas sumas“, – pasakojo apie pokalbį su bioenergetiko atstove klaipėdietis.

Garantija – 99 procentai

„Klaipėdos“ žurnalistai pabandė įsitikinti, ar anoniminių lošėjų grupę lankantis vyras sakė tiesą.

Telefonu tikrai atsiliepė lietuviškai kalbanti rusakalbė. Jai žurnalisto balsas pasirodė besąs panašus į kažkurio pašnekovo.

Šįkart moteris neskubėjo atvirauti, bet prasitarė apie vienkartinį talismaną, kuris neabejotinai padės išlošti.

Tikriausiai baimindamasi klastos moteris paprašė netrukus paskambinti telefonu, kurio numerį galima būtų užsirašyti.

Antrą kartą ji perdavė ragelį be akcento kalbančiai lietuvei. Ši primygtinai siūlė užsiregistruoti konsultacijai. Apie valandą galintis užtrukti pokalbis su bioenergetiku, moters teigimu, galįs kainuoti nuo 20 iki 50 litų.

Žurnalistas ne kartą kartojo norįs ne atsikratyti priklausomybės nuo lošimų, o pagalbos lošiant. Moteris bandė aiškinti, kad tai liga, bet vis dėlto užsiminė, kad galima padėti laimėti, tačiau kaip tai padaryti, galįs nuspręsti tik specialistas.

„Užsiregistruokite iš anksto. Turi pasikalbėti meistras ir tada pasakyti. Bet šiaip 99 procentai, kad padeda. Mes būtinai pasistengsime jums padėti“, – tikino moteris.

Paklausta, kiek kainuotų konsultacija, žinovė pakartojo: „Nuo 20 litų, tačiau jūsų atveju greičiausiai bus 50 litų“.

Magas dirba pogrindyje

Dar vienas paprašytas paskambinti skelbime nurodytu telefonu žmogus sulaukė panašaus patikinimo.

Stebukladario paslaugas reklamuojanti moteris aiškino, kad Danės gatvėje dirbantis garsus Lietuvoje ir Rusijoje bioenergetikas po konsultacijos padės lošėjui laimėti pinigų.

„Jeigu jūs esate lošėjas, tai suprantu, kad jums reikalinga pagalba laimėti“, – atviravo ateiti pas "meistrą" raginusi pašnekovė.

Ji tikino, jog vieno susitikimo su meistru gali ir neužtekti.

Nurodytu adresu esančiame name nėra jokių iškabų ar reklamų, kurios skelbtų, kad čia teikiamos bioenergetiko paslaugos.

Galima spėti, jog veikla neįteisinta, čia dirbama pogrindyje.

Užtenka penkių seansų

Dar vienas žmogus bandė pasidomėti, kiek kainuotų lošėjo gydymas nuo priklausomybės.

Giriamam specialistui nė nesusitikus su žmogumi, kuris kenčia nuo priklausomybės, jo atstovė telefonu aiškino, kad gydymas paprastai užtrunka ne mažiau kaip penkis seansus.

Kiekvienas – valandos trukmės. Už penkis susitikimus su bioenergetiku tektų sumokėti 1,2 tūkst. litų. Bet tiek seansų gali ir neužtekti. Tada kaina atitinkamai keistųsi.

Moteris gyrė "meistrą", vadino jį žinomu magu ir tikino, kad išgijimas garantuojamas.

Ligoniai susitinka draugijoje

„Išgirdęs pasiūlymą, nustėrau. Pats esu lošėjas ir puikiai žinau, jog tai yra liga, kurios negalima išgydyti, tik laikinai sustabdyti. Esu įsitikinęs, kad joks magas, užkalbėtojas ar ekstrasensas tokioje bėdoje negali padėti. Kaip ir bet kuria kita priklausomybės liga sergančiam žmogui yra vienintelė išeitis – pačiam pripažinti problemą ir pačiam dirbti su savimi, – tikino vyras. – Man nepaprastai apmaudu, kad tokie žmonės naudojasi žmonių nelaime ir dar giliau juos klampina.“

Klaipėdoje jau kelerius metus veikia anoniminių lošėjų draugija. Kiek prigesusi jos veikla praėjusių metų vasarą atgaivinta. Dabar šios draugijos susirinkimus lanko apie 20 klaipėdiečių.

Virvė – savižudžiui

„Kalbėjimą, jog įmanoma padėti laimėti nuo lošimų priklausomam asmeniui, galima būtų palyginti su virvės dovanojimu į savižudybę linkusiam žmogui, – piktinosi Priklausomybės ligų centro vyriausioji gydytoja Svetlana Zamkovaja. – Aš esu tradicinės medicinos šalininkė ir netikiu jokių magų galia. Mes visada raginame laikytis kuo toliau nuo lošimų stalo“.

Nuo šių metų kovo įsigaliojo Pacientų teisių į žalos atlyginimą įstatymas. Jame numatytas anoniminis gydymas. Tad dabar galima gydytis neatskleidus savo duomenų. Tačiau už tokį gydymą tenka sumokėti pačiam pacientui.

Pirmasis etapas – gydymas pagal Minesotos programą. Priklausomybę nuo azartinių lošimų turintiems žmonėms tenka sumokėti 450 litų. Vėliau jiems patariama lankyti palaikomąją psichoterapinės pagalbos grupę, o po to ir anoniminių lošėjų draugijos susirinkimus.

Mūsų mieste Anoniminių lošėjų grupės susirinkimai vyksta kiekvieną pirmadienį ir trečiadienį Marijos Taikos Karalienės bažnyčios patalpose Rumpiškės g. 6.

Ekonominius nusikaltimus tiriančių pareigūnų biurui Klaipėdoje vadovaujantis Tomas Balčius, išgirdęs apie keistą paslaugą, teigė, kad valstybė nedraudžia būrėjų verslo.

„Apgaulę tokioje veikloje įžvelgti galima. Tačiau licencijavimo tvarką reguliuoja Mokesčių inspekcija, o sukčiavimo atvejus tiria teritoriniai komisariatai. Manau, kad žmonės yra laisvi, kuo tikėti. Jeigu yra tokių, kurie tiki, kad talismanai gali padėti laimėti, tai kas čia gali būti kaltas?“ – svarstė pareigūnas.

Lošėjai - ligoniai

Kompulsyviais lošėjais vadinami žmonės, sergantys priklausomybe nuo lošimų. Jų svajonės yra dar viena tipinė savybė. Tokie ligoniai praleidžia daug laiko svajodami apie tai, kaip nuveiks kažką ypatingo ir nuostabaus iš karto, kai išloš didžiulę pinigų sumą. Jie mano apie save, kad yra dosnūs, geranoriški žmonės, tikri filantropai. Jie neretai svajoja, kaip aprūpins artimuosius bei draugus naujomis mašinomis, brangiais kailiniais ar kitais prabangos daiktais. Kompulsyvūs lošėjai įsivaizduoja, kaip mėgausis gyvenimu, kurį užtikrins jų išbandyta, patikrinta ir tobulai valdoma lošimo “sistema”. Tarnai, vilos, gražūs drabužiai, žavūs draugai, jachtos, kelionės aplink pasaulį - tai tik maža dalis to, apie ką svajoja lošėjas. Šie dalykai jam atrodo realūs, lengvai pasiekiami, kai tik pavyks išlošti didįjį laimėjimą.

Praktika rodo, kad laimėjimas niekada nebūna pakankamai didelis, kad galėtų įgyvendinti bent vieną mažiausią svajonę. Kompulsyvaus lošėjo sėkmė skatina toliau svajoti. Lošimo nesėkmės varo tokį žmogų į neviltį. Lošėjas kankinasi, suvokdamas, kad jo svajonės žlunga. Jis vėl lošia, vėl svajoja, tačiau vėl patiria tas pačias kančias. Niekas negali jo įtikinti, kad anksčiau ar vėliau ateis laikas, kai jo lošimas nebepasiteisins ir taps beprasmis. Lošėjai įsitikinę, kad gyvenimas be šio svajonių pasaulio, pagrįsto lošimu, yra neįmanomas.

Po kelių mėnesių visiškos abstinencijos kai kurie anoniminių lošėjų draugijos nariai nusprendžia išbandyti savo jėgas eksperimentuodami ir neišvengiamai grįžo prie žalingo įpročio.

Anoniminių lošėjų patirtis rodo, kad yra dvi alternatyvos: lošti ir rizikuoti degraduoti arba nelošti ir kurti geresnį gyvenimą.


Šiame straipsnyje: kazino

NAUJAUSI KOMENTARAI

pagalba

pagalba portretas
Jei Jūs ar Jūsų artimieji turite problemų su azartiniais lošimais ir nežinote kaip jas išspresti, pabandykime kartu. Maloniai prašome atvykti i Anoniminių lošėjų susirinkimus , kurie vyksta kiekvieną pirmadienį ir trečiadienį nuo 19.00 iki 21.00val. Klaipėdoje , Rumpiškės g.6 Marijos Taikos Karalienės bažnyčios patalpose, tel. pasiteirauti 8 671 78781

Gema

Gema portretas
Nu kaip jie nesupranta, kad visa tai tik blefas, kuriuo siekiama ishviliot pinigus. Kokiu naiviu zmoniu vis delto yra pilna Lietuva.

šarlatanai

šarlatanai portretas
šarlatanai, žmonės netikėkite jais- tai gryniausia apgaulė, jie mulkina žmones
VISI KOMENTARAI 29

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių