Baltijos prospekte prasideda estakados darbai: numatomi eismo ribojimai

Visai netrukus Klaipėdoje prasidės ilgai laukti darbai – Baltijos prospekto estakados statybų pirmasis etapas. Jo metu bus atnaujinti ir perkelti šilumos tinklai. Panašu, kad tai pareikalaus nemažo miestiečių kantrybės išbandymo – numatomi eismo ribojimai.

Projektą vykdysiančios bendrovės "Kauno tiltai" statinio statybos vadovas Aurimas Garbačiauskas sakė, kad, vykdant šiuos darbus, eismas nebus visiškai sustabdytas, žadama uždaryti tik kairiąją Baltijos prospekto kelio dalį, nukreipiant eismą dešiniąja puse.

Planuojama, kad dešinėje pusėje eismas vyks keturiomis juostomis abiejomis kryptimis. Kitaip tariant, kiekvienai eismo krypčiai bus skiriamos dvi juostos.

A. Garbačiauskas teigė, kad kairės pusės rekonstrukcijos darbai turėtų užtrukti apie mėnesį. Jiems bus pradėta ruoštis jau kitą savaitę.

Tiesa, šilumos tinklų atnaujinimą ir perkėlimą planuojama vykdyti dviem etapais. Tikėtina, kad jau šiais metais, jei planus sėkmingai pavyks įgyvendinti kairėje, veikiausiai bus uždaryta ir dešinioji Baltijos prospekto kelio pusė.

"Atlikus darbus kairėje Baltijos prospekto kelio  pusėje ir vos tik gavus bendrovės "Klaipėdos energija" leidimą, kad galime atnaujinti bei perkelti šilumos tinklus, iš karto pradėsime darbus dešinėje pusėje", – žadėjo A. Garbačiauskas.

Portalas jau rašė, kad, prasidėjus estakados statybos darbams, eismas keliuose sunkės, todėl vairuotojų prašoma apsišarvuoti kantrybe. Norintiesiems patekti į miestą arba iš jo išvykti rekomenduojama nesirinkti įvažos per Baltijos prospekto, Šilutės ir Vilniaus plentų žiedinę sankryžą.

Numatoma, kad Baltijos prospekto rekonstrukcija truks kelerius metus, o pirmiausia bus atliekami šilumos tinklų, vandentiekio, lietaus, buitinių nuotekų ir elektroninių ryšių tinklų atnaujinimo bei perkėlimo darbai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

deinis

deinis portretas
Kaip su tuo Statybininku prospektu,ar jau ilginamas ,kad biški pagerėtų eismas ,kai rimtai pradės dirbti žiede/šilutės baltijos /.

Pranas Pričkus

Pranas Pričkus portretas
Tiksliai taip, prisiima keletą objektų ir tempia gumą. Taip man buvo su trinkelėmis. Pakeičiau tris kartus klojėjus. Girdėjau kitų klientų aimanas. Pradėjo dirbti kas kelios dienos. Galimai ir čia taip gali būti, dalina darbuotojus į kelias grupes ir laikas darbų ilgėja? O gal būkime optimistai?

Algirdas

Algirdas  portretas
Taip viskas gerai tik sutvarkykit kad nemaišytu žmones atlikti darbus tai labai svarbu kad nebutu sunkumu sekmes klaipedai tai didele investicijia sekmes
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių