Artėja Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos šimtmetis: ruošiasi jau dabar

Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos šimtmečiui, kuris bus minimas 2023-iųjų sausį, rengiamasi jau dabar. Prie renginių, skirtų šiai svarbiai datai, pažadėjo prisidėti ir užsienio lietuviai, tačiau pirmiausia tikimasi paramos iš Lietuvos Vyriausybės.

Pasak Klaipėdos vicemero Arvydo Cesiulio, sumanymų, kaip paminėti šią svarbią datą, buvo daugiau, nei reikia.

"Renginių programą dar adaptuosime ir pradėsime ją vykdyti. Renginiai turėtų vykti tarptautiniu, valstybiniu, regioniniu ir vietiniu lygiu. Pasiūlymų buvo labai daug, pradedant dokumentinio filmo sukūrimu ar pašto ženklo, skirto tai progai, išleidimu ir baigiant vietiniais regioniniais renginiais", – teigė A. Cesiulis.

Kiek lėšų tam reikės, dar neaišku, nors pinigų niekada nebūna per daug.

Klausimas, kiek reikės pinigų šiai datai paminėti. Esą pirmiausia tikimasi finansavimo iš valstybės biudžeto.

"Seimas yra priėmęs sprendimą, kad ta proga bus skelbiami Klaipėdos metai, Vyriausybė yra įsipareigojusi, jog bus sudaryta darbo grupė, kuri organizuos renginius valstybės mastu. Labai tikimės, kad į ją bus pakviesti ir klaipėdiečiai, bet kol kas tiesioginių pažadų nėra. Laukiame, kada baigsis rinkimai, tada matysime, su kuo turime reikalą, tuomet ir kreipsimės į Seimą bei Vyriausybę. Kiek lėšų tam reikės, dar neaišku, nors pinigų niekada nebūna per daug", – dėstė Klaipėdos mero pavaduotojas.

Šimtmečio renginių biudžetas dar nesuskaičiuotas. Paramą jau yra pažadėję užsienio lietuviai, tačiau tikimasi, kad pirmiausia tai padarys centrinė valdžia.

"Juk Klaipėdos prijungimo prie Lietuvos šimtmetis nėra tik Klaipėdos miesto ar regiono klausimas. Tai yra visos valstybės reikalas. Juk ne kartą buvo pabrėžta, kad tai buvo pats svarbiausias tarpukario Lietuvos tarptautinės politikos žingsnis. Miestas, žinoma, skirs tam pinigų, bet kiek, dar nesame svarstę", – teigė A. Cesiulis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipedskas

Klaipedskas portretas
Klaipeda istorijos saltiniuose minima nuo 7 amziaus. Lietuva pirma karta pamineta 1009m. Ir kaip cia keleta amziu Klaipeda priklause Lietuvai jei Lietuvos net turbut net uzuomazgu nebuvo. Kas ivyko pries 100 metu buvo akivaizdus uzgrobimas miesto turincio prieiga prie juros,o kad niekam is pirmojo pasaulinio karo nugaletoju tas tolimas miestukas prie Baltijos nebuvo idomus tai cia tik Lietuva galejo dziaugtis,kad lengvai gavo tai kas jai nepriklause.

klp

klp portretas
vatnikai su gandragalviais ir puteikiniais skleidžia smarvę

TO Anonimui

TO Anonimui portretas
Tu istorijos pasimokink besmegeni.Klaipedos krastas priklause baltu tautom...Kam priklause-tam ir yra.
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių